Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

S.E.S. - Räddare i nöden

Lorenzo Medici

Milan tog en efterlängtad seger. El Shaarawy blev räddaren i nöden. Alltid piggast, alltid målskytt. Allegri satsade på en nykomponerad trebackslinje men det mesta var sig likt. Mycket bollinnehav men ganska menlöst. Luigi Delneri rustade ett Genoa med skadeproblem som halvt alibi för att ge bort allt initiativ till motståndarna. Struktur och disciplin men inget anfallsspel. Mot ett tamt Milan höll det på att fungera.

De Jong vann boll, El Shaarawy var fartfläkten och Pato visade upp tendenser på sin skicklighet. Men helt ärligt så var det mest positiva med Patos kväll att han inte blev skadad.

Med en dryg kvart kvar kom Abate loss på kanten (som borde blåsts av för offside) och slog in bollen till en ensamstående El Shaarawy. Självklart var Pazzini ett steg för sent precis innan.

“Il Faraone” bjöd på  en mindre arrogant Cristiano-målgest – “calma, calma”. Av lättnad men också för att visa att inget var klart. Men det var det. Genoa hade svårt att ställa om till attack-fotboll och Allegri kunde pusta ut. Äntligen lite arbetsro. Förlamningen fick sig en liten pust av röresle.

Annons

Problemen känns inte ifrånsprugna för Milan men man tog åtminstone ett steg närmare rätt.

***
Annars var det en rätt mörk vecka för italiensk fotboll. Svagt Europa-spel, Berlusconi dömd för skattebrott och Napoli riskerar böter för spelskandalen.

Juventus fick bara med sig en poäng mot Nordsjälland, Milan förlorade mot Malaga, Napolis B-lag torskade mot Dnipro, Udinese blev besgrade av Young Boys och Lazio tappade sin ledning i slutminuterna. Bara Inter lyckdes vinna och till och med det satt långt inne. Palacio fixade tre poäng med ett par minuter kvar. Nu sprids oron att Italien tappar ytterligare mark på rankingen och att man bara får två lag i Champions League i framtiden.

Silvio Berlusconi dömdes för skattebrott. Först fyra år, sedan sänkt till ett år. Förmodligen preskiberas hela åtalet nästa år. Som vanligt. Svindyra advokater och skräddarsydda lagar är Berlusconis melodi. Men självklart kastar det en mörk skugga över Berlusconi. Det går liksom inte att skaka bort tanken på att han och Milan dragit fördelar av det ekonomiskt genom åren. Detta är tyvärr en verklighet i Italien och den italienska fotbollen. Det är bara en del av det bluff och båg som försiggått bakom kulisserna. Berlusconi är inte ensam men han är nog bäst (eller snarare sämst) i klassen.

Annons

Vad det får konsekvenser för Milan är svårt att säga. Det känns ju som att nedgången av Berlusconis välde redan inletts och att besparingarna redan startat. Förhoppningsvis kan det hela skynda på en försäljning av klubben. Det är dags för en ny tid för Milan nu och då helst med en ägare med renare mjöl i påsen.

Napoli riskerar böter för “passiv” inblandning av spelskandalen beträffande matchen mellan Sampdoria och Napoli från 2010. I värsta fall blir det poängavdrag för Napoli men på sin höjd en poäng. Det är målvakten Matteo Gianello som är den största boven i dramat medan Paolo Cannavaro och Gianluca Grava är anklagade för “omessa denuncia” – alltså att de inte rapporterat vetskap om fusket. Cannavaro och Grava riskerar avstängning på sex månader.

Vi får hoppas att det blir en roligare söndag för italiensk fotboll.

Annons
Publicerad 2012-10-28 09:01

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto