Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Förfalskad trepoängare

Lorenzo Medici

Nu kommer röster höjas för att Juventus har köpt domare och att ett nytt Calciopoli är på tapeten. Jag skulle akta mig för att gå så långt. Men Juventus tog en förfalskad seger mot Catania. Misstagen från domar-gänget och främst då assisterande domaren Maggioni var horribla. Bergessio gjorde ett rättmätigt mål men blåstes av för offside.  Domarnas magkänsla var att det var mål. Som så ofta är den rätt.

Men assisterade domaren Maggioni löpte upp mot mittlinjen och möttes av protesterande Juventus-spelare. Maggioni blev osäker och började tänka för mycket. Efter diskussioner med Rizzoli och Gervasoni om vem som nuddade bollen sist innan den hann fram till Bergessio ändrade man domslutet. Problemet var att det inte spelade någon roll att Catania-spelaren var sist på bollen efersom Bergessio ändå inte var offside.

Inget blev ju direkt bättre av att misstaget begicks ytterligare en gång fast tvärtom så att säga. Bendtner stod offside innan Vidal sköt in Juventus segermål. Det var på något sätt svårt att bedöma matchen utefter vad som hände. Skuggan av misstagen hängde över matchen som en mörk demon. President Pulvirenti och Catania hade all anledning att ryta efter matchen. Det var ett rån.

Annons

För mig är det helt oförståeligt att man inte kan ta till teknisk hjälp. Att ha någon som tittar på situationen på TV-Apparaten (som man gör i så många andra sporter utan problem) och tar rätt beslut. Vi skulle ha domare som viskar lika mycket som nu och det skulle ta ungefär lika lång tid som debaklet igår gjorde. Troligen skulle storlagen förlora en och annan poäng på det men är det inte en rättvis fotboll vi vill ha?

***
Det var inte bara på Sicilien det begicks misstag. Lazio blev även de bestulna på ett mål. Det kanske inte var lika tydligt som på Stadio Massimino men tillräckligt klart för att anses som ett stort misstag. Fiorentina var klart bättre i första halvlek men Lazio växte i andra och hade målet godkänts hade det kanske gått annorlunda.

***
Ett lag som inte behövde någon hjälp från domarna var Inter. Även om de kanppt lyckades klara sig undan första kvarten där Bologna var riktigt bra så kändes segern stark. Inter växer för varje vecka och backtrion Ranocchia-Samuel-Juan går från klarhet till klarhet. Och när även Cambiasso lyfter sig till gigantiska nivåer och Zanetti är evigt ung blir allt så mycket lättare.

Annons

Förutom att Palacio är den perfekte kontringsspelaren så är det framför allt en annan sak som slår mig. Inters glädje och lagmoral. Hittills på säsongen är det Inters största styrka och sånt är mycket viktigt i oktober-November när säsongen börjar slita på en. Om Inter vinner på onsdag mot Sampdoria får vi ett mycket intressant Derby d´ Italia.

Bologna gjore egentligen ingen dålig match, förhoppningsvis har de tålamod, drabbas inte av panik och får för sig att de ska sparka tränare Pioli.

***
Roma fortsätter med sin Dr Jekyll & Mr Hyde-resa. I tjugo minuter såg Lamela-Totti-Osvaldo ut att vara världens bästa anfallstrio, Roma spelade magnifik fotboll men tappade allt. Matchen mot Udinese var som matchen mot Genoa fast tvärtom. Roma spelar fotboll i underlandet. Även om det inte borde varit straff så får Roma skylla sig själva, så många bollar som man slog bort i andra halvlek. Tänk att det ändå är så fantastiskt att se Totti & Di Natale spela fotboll fortfarande.

Annons

***
Det syntes att Napoli saknade Edinson Cavani. Tur att Marek Hamsik fortsätter att kliva fram. Trots en svidande förlust mot Juventus och en pinsam Europa-insats är Napoli bara tre poäng efter. De håller sig inom räckhåll.

***
Vad har hänt med Sampdoria?

***
Vad har hänt med Cagliari?

***
En Sansone åkte ut och en Sansone hoppade in. Parmas Nicola blev hjälte medan Torinos Gianluca blev syndabock. Parma tog andra raka segern och klättrar i tabellen. Med en Amauri som börjar hitta målet och en Biabiany som springer ifrån de flesta kan det börja se intressant ut för “I Crociati”.

***
Tydligen var det något tekniskt problem  med bloggarna igår. Jag ska se till att gårdagens blogg finns uppe för läsning när det ordnat sig. Imorgon blir det som vanligt mer från omgången i veckans omgångskrönika. Från och med torsdag blir det lite annorlunda blogg i ett par dagar.

Annons
Publicerad 2012-10-29 14:24

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto