Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kung Cavani, Prins Palacio och Grande Lazio B

Lorenzo Medici

Napolis tränare Walter Mazzarri sa efter matchen mot Dnipro att de inte är beroende av honom. Jag vet inte vilken värld han lever i, men i min värld är Edinson Cavani Napolis kung. Och utan sin kung kommer de bara halvvägs.

Jag såg Napoli mot Atalanta i Bergamo för en dryg vecka sedan. Då var det så tydligt hur mycket de saknade Cavani. När han återvände mot Torino gjorde han mål på en gång och igår gjorde han fyra (!) mot Dnipro. Fyra mål och man inte är beroende av honom?

Naturligtvis medvetet struntprat från Mazzarri. Men han kanske gör rätt i att inte erkänna att man är beroende av honom, att inte skylta med en brist. Sedan är det i och för sig sant att Napoli har andra spelare som man kan luta sig på. Som t ex Marek Hamsik, hans inhopp igår var en viktig ingrediens till segern. Men många av Napolis reserver håller inte riktigt. Som Donadel, Mesto och Aronica. Och Eduardo Vargas. Chilenaren var riktigt svag igår och allt tyder på att han kommer lånas ut i januari. Han framstår alltmer som ett stort fiasko.

Annons

Men med en frisk Kung-Cavani (en 10:a i Gazzettan idag!) så har man nu en bra chans att ta sig vidare i Europa League. Mazarri ska nog akta sig för att vila honom mot AIK den 22 november.

***

En super-Handanovic räddade Inter och sedan klev prins Palacio in och fixade resten (okej med stor hjälp från suveräne Fredy Guarin). Argentinaren svävar fram just nu. Värvningarna av Rodrigo Palacio och Samir Handanovic framstår mer och mer som två genidrag. Inter säkrade i och med segern ett avancemang i Europa League fastän två omgångar återstår.

***
Lazio B funkade mycket bra i väntan på ett derby. Super-sub Libor Kozak mästrade även som startman och gjorde två mål. Nu har Lazio ett mycket bra utgångsläge att ta sig vidare.

***
Det var bara Udinese som svek igår. Andra förlusten mot Young Boys imponerar inte. Man har dock fortfarande chansen, men då måste Liverpool besegras på hemmaplan. Då kommer det krävas bättre försvarsspel än igår.

Annons
Publicerad 2012-11-09 09:20

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto