Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lättare gjort än sagt

Lorenzo Medici

Minns ni när Maurito gjorde bort en Roma-spelare, accelererade och drömskt fick på ett svävande skott bakom Doni? Minns ni Amantino och Guds klack?

Minns ni när Valonen dök upp på rätt ställe på övertid och fick Delio Rossi i delirium att rusa mot Lazio-klacken? Minns ni “det lilla flygplanets” poker på Angelo “bredare än lång” Peruzzi?

Jag minns dem alla. Detta är bara några av de fantastiska ögonblick som ägt rum i huvudstads-derbyts historia. Det är det här som fotboll väldigt mycket handlar om. Stunder av magi som man kan tänka tillbaka på och stunder av magi som man hoppas få uppleva. Igen och igen.

Idag spelas ett nytt Rom-derby och nya hjältar kan skapas, en ny match ska skrivas och förhoppningar, glädje och förtvivlan kommer snurra runt som en karusell hos supportrarna.

Annons

I ett Rom-derby pendlar man alltid mellan himmel och helvete. Man färdas in i adrenalinets tunnel och sällan kommer man ut oberörd.

Visst är det underbart.

***

Pescara är för dåligt för Serie A och kommer åka ur. Juventus är för bra för så pass lättvindiga försvar. Om Giovinco var magnifik och “top-plejer” så var Quagliarella “super-plejer”. Quaglia trissade upp sina mål och när han gör ett sådant patenterat tok-mål som hans tredje så vet man att han är i form.

Att vinna över Pescara på bortaplan brukar vara lättare sagt än gjort. För Juventus var det nästan lättare gjort än sagt.

Publicerad 2012-11-11 08:39

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto