Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Supporterintervju - Palermo

Lorenzo Medici

Serien med supporter-intervjuer fortsätter. Den här gången är det dags för Palermos Hampus Nielsen!

-När, hur och varför började du heja på Palermo?

-Jag kan inte säga vilken exakt dag som jag började heja på Palermo. Jag har alltid tyckt att Sicilien och framförallt Palermo är en fascinerande plats. På 90-talet väcktes mitt intresse för fotboll i Palermo. Jag har min första Palermotröja från säsongen 96/97, men jag var väldigt ung då och jag skulle inte vilja påstå att jag blev en Palermo-supporter direkt. Mitt intresse för klubben har växt med tiden. Det var först säsongen 02/03 som jag började följa klubben dagligen.

-Första gången jag var i Palermo var 2005 eller 2006 tror jag. Efter det har jag varit där några gånger varje säsong med tiden i lumpen som undatag. Jag fick en Palermo-tröja från en gammal vän från Palermo som tillhör en liten supportergrupp från Termini Imerese. Honom lärde jag känna på 90-talet och han var den första som försökte få mig till att bli en Palermosupporter. Än idag går jag och ser matcherna med gruppen från Termini Imerese, det finns inget annat.

Annons

Måste man ha en fysisk förankring till staden eller laget för att vara”berättigad” att heja på det? Vad är en riktig supporter för dig?

-Nej, det tycker jag inte. En riktig supporter är en som i med och motgång alltid står bakom sitt lag. En som i första hand håller på tröjan och stöttar spelarna som bär den.

-Varför börjar man heja på ett lag egentligen? Vad driver en? Vad är supporterskapets kärna? Samhörighet? Spänning? Adrenalin? Vad tror du?

-Oftast är det väl så att man som barn upptäcker fotboll och man börjar kolla på ett lag mer än ett annat. Man kanske känner igen sig själv i en klubb. Jag vet inte riktigt. Det är nog så att varje supporter har sin förklaring. Jag känner igen mig själv i Palermo. Jag tycker mitt liv, precis som palermitanarnas liv, påminner rätt mycket om det Palermos färger står för.

Annons

-Palermo har rosa och svart för att det rosa representerar det söta i segrarna och svart representerar det bittra i förlusterna. Man säger att palermitanarnas liv är likadant, antingen är allt på topp eller så är allt i botten. Det finns inga mellanstationer.

-Hur ser du på din klubbs ägare?

-Jag är tacksam för vad Maurizio Zamparini har gjort för klubben. Jag tror dock att det är bäst för alla om Zamparini och Palermo går skiljs åt. Det har uppstått en spricka mellan Zamparini och Palermos supportrar och som jag ser det så är den väldigt svår och nästan omöjlig att reparera. Just nu gör Zamparinis närvaro i klubben mer skada än nytta.

-Pietro Lo Monaco har köpt 10% av klubben och har enligt Zamparini fullt ansvar för både den tekniska och administrativa biten. Jag är mer positiv till Lo Monacos framtid i klubben.

Annons

-Vilken är din favoritspelare i Palermo genom tiderna och varför?

-Eugenio Corini som spelade i Palermo mellan 2003 och 2007. Han var en gentleman och den perfekta lagkaptenen. Än idag är han min lagkapten och kommer förmodligen alltid att vara. Han var dessutom en ruskigt bra fotbollsspelare, förmodligen Italiens mest underskattade spelare. Han var en spelare som aldrig bråkade, aldrig filmade och han respekterade alltid Palermo-tröjan.

-Han var en bättre version av Andrea Pirlo. Något jag är tacksam för är att Corini alltid var ärlig oavsett vad det gällde. Det var en spelare som aldrig tillät transferrykten, när han väl lämnade klubben så gjorde han det för att sportdirektör Rino Foschi och president Maurizio Zamparini prioriterade yngre spelare. Presskonferensen där han tog farväl av Palermo är något av det sorgligaste jag sett inom fotbollen. En dag hoppas jag att Corini blir tränare för Palermo.

Annons

-Vilken är din favoritupplaga i Palermos historia?

-Svår fråga. Jag skulle säga laget från 04-05, men ändå vilja nämna att laget 03-04 är nästan lika mycket favorit.

-04-05-upplagan gillar jag för att laget hade fokus på italienska spelare, de tog sig an Serie A respektlöst och var den första upplagan att ta Palermo till Europa.

-Målvakten Guardalben som under sin tid i Palermo även blev kallad till landslaget. Zaccardo, Biava, Barzagli och Grosso i backlinjen. Tre av dem tog VM-guld 06, fortfarande som Palermo-spelare. Mittfältet bestod av bland annat Barone (även han världsmästare 06 som Palermo-spelare), Corini och Mutarelli. Zauli var trequartista bakom anfallarna Brienza och Toni. Brienza fick även han representera Italiens landslag och Toni var med och tog VM-guld 06. Som tränare hade vi Guidolin.

Annons

Stort tack till Hampus Nielsen som ville ställa upp!

Publicerad 2012-11-24 10:18

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto