POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

10 spelare på väg bort?

Wesley Sneijder (Inter)
Detta har utvecklats till en såpa. Inter ska ha erbjudit Sneijder en förlängning av hans kontrakt men med sänkt lön, något som holländaren hittills inte verkat speciellt intresserad av. Att Inter vill få ner hans lön är klart förståeligt men att erbjuda en förlängning av hans kontrakt i detta läge fastän hans kontrakt går ut 2015 känns inte direkt nödvändigt. Det handlar om en sorts utpressning.

Så länge Sneijder inte kommer gå med på sänkt lön är det tveksamt om han kommer få spela. Även om Inters metoder är tveksamma så är deras kontraktsförslag långt ifrån dåligt, så om nu Sneijder brinner för sin klubb skulle han kunna ta emot budet utan några protester alls. Jag tror inte holländaren kommer gå med något nytt kontrakt. Jag tror Inter helst vill sälja honom och jag tror att Sneijder helst vill bli såld.

Rykten om att han skulle bytas med Javier Pastore, Nani eller Kevin Prince Boateng har börjat florera och speciellt Pastore skulle enligt mig vara en spännande idé.

Det bästa vore om detta löstes för båda parter så snart som möjligt. Säljas eller inte säljas.

Linus Hallenius (Genoa)
Fick chansen mot Fiorentina men tog den inte. Genoa lär säkert värva minst en anfallare under januari vilket skulle innebära att svensken hamnar ännu längre ifrån en startplats. Det känns som att Serie A just nu är numret för stort för Hallenius och det bästa för hans karriär vore att säljas eller lånas ut till holländska ligan eller liknande.

Fabio Quagliarella (Juventus)
Jag förutsätter att Juventus försöker värva en anfallare av klass under januari. Något som i så fall skulle innebära att minst en anfallare måste bort. Det mest logiska är att det är Alessandro Matri som försvinner, men den spelare som verkar ha mest vilja att bli såld kanske är Fabio Quagliarella.

Tidigare under säsongen flirtade han med Zeman om hans sätt att använda sina anfallare och sedan har han vid två tillfällen utryckt sitt missnöje när han blivit utbytt med att dra upp jackan över munnen och säga några väl valda ord till temporäre tränaren Angelo Alessio. I grund och botten vill han nog bara spela så mycket som möjligt men jag får också känslan av att Quagliarellas hjärta inte bankar för Juve fullt ut.

Mauro Zarate (Lazio)
Det var länge sedan Zarate flög fram på Olimpico och såg ut som en världsstjärna och det känns inte som de dagarna är på väg tillbaka heller. Så länge han inte får speltid kommer det i vilket fall inte bli så och i Lazio och under Petkovic verkar det kört på den fronten. Frågan är om han kan tänka sig att “byta ner sig” till t ex Genoa eller om han helst vill byta liga. Problemet är att Lazio inte kan få i närheten av den summa som man la ut för honom vilket kan krångla till en försäljning. Lotito brukar vara en envis herre.

Pablo Barrientos (Catania)
Var petad mot Chievo vilket gjorde honom så besviken att han kände sig tvungen att efter matchen  twittra: ” Tack för den här tiden, det är dags att lämna nu”. Senare gick han ut och sa att det bara var något han skrev i stundens hetta. Helgen därefter gjorde han en mycket svag insats mot Palermo. Kanske kommer han twittra fler gånger under januari.

Daniele De Rossi (Roma)
Har inte haft en lätt höst. Känns inte oersätterlig under Zeman och har fått spela till höger i Romas tremannamittfält trots att han nog föredrar den centrala rollen. Det känns som att De Rossi inte är övertygad om Zemans idéer och utvisningen mot Lazio ökade inte direkt hans status.

För Roma-ledningens del är det en svår balansgång. Säljer man honom riskerar man att få merparten av supportrarna emot sig men samtidigt så får man in en bra slant samt blir av med hans väldigt höga lön. Pengar man t ex skulle kunna lägga på 1-2 bra försvarare. Intressenter lär inte saknas. PSG, Real Madrid och Manchester City är säkert villiga att betala för att få mittfältaren.

Mauricio Pinilla (Cagliari)
Haft en del skadeproblem men har även varit petad när han varit frisk. Det är något överraskande med tanke på att han är en giftig striker vilket han bland annat visade i sitt inhopp mot Inter. Kanske är det just Inter som snappar upp honom i januari som en vice-Milito? Pinilla startade en gång sin Italien-karriär i Inter och skulle säkert inte ha något emot att återvända.

Matias Silvestre (Inter)
Värvades som en tänkt startman men eftersom Juan Jesus varit så bra och Silvestre inte varit det har tränare Stramccioni inte haft speciellt svårt att välja. Jag varnade lite för denna värvning innan säsongen då jag var tveksam om Silvestre skulle klara av omställningen att gå från ett mindre till ett större lag. I Palermo och Catania har han oftast mött anfallare med ryggen mot mål medan i Inter har han oftare fått utsättas för snabba omställningar vilket gjort att hans långsamhet blottats. Atletico Madrid ska ha visat intresse för honom.

Lucio
Värvades i hopp om att han skulle få en nytändning och bli ett fynd. Resultatet har varit det totalt motsatta. Brassen har knappt fått spela. Antingen har han inte varit tillräckligt bra på träningarna eller så har Conte varit tveksam till hans lite våghalsiga spelstil. Troligen en blandning av de två. Återvänder till Brasilien i januari?

Alexandre Pato (Milan)
Har inte fått speciellt mycket speltid och när han väl fått det har han inte imponerat. Den Pato vi minns från förr med den höga accelerationen och det flytande steget känns fjärran. Nu har han dessutom börjat gnälla och fått supportrarna emot sig. Till och med självaste Berlusconi (passande nog nu när han inte är ihop med Barbara Berlusconi längre) har utryckt att han är ett problem.

Så vad är att vänta? Tja, det är nog mer troligt att han lånas ut till ett brasilianskt lag än att han säljs. I dagsläget har hans värde sjunkit så mycket att det är bättre att låna ut honom och se om han kan återfå formen. Har man haft så mycket tålamod med brassen som man haft kan man gott ha lite till.

Men visst skaver den där stoppade värvningen till PSG för drygt ett år sedan. Något som troligen skulle ha gett dem Carlos Tevez.

Publicerad 2012-11-28 kl 10:55
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå