Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tragiken är alltid gravid

Lorenzo Medici

Italienska cupen är vid denna tidpunkt mest en turnering för reserver. Klubbarna låter sina ordinarie spelare vila och använder sig mest av de spelare som fått lite speltid.

Atalanta presenterade två lyx-reserver i Facundo Parra och Giuseppe De Luca när de besegrade Cesena med 3-1. Jag hade mer eller mindre börjat ge upp hoppet om argentinaren Parra, inlett mina första rader om fiasko värvning, när han slog till med två mål igår. Det ena målet gjort med en vacker klackspark. Kanske har Atalanta en bra back-up till German Denis där trots allt. De Luca däremot är ju en guldklimp i görningen, vilket inte är någon hemlighet. Hans 2-1-mål var av riktigt hög klass.

Men det var inte bara glädje för Atalanta igår utan även sorg. Anfallaren Guido Marilungo som nyligen kommit tillbaka efter en svår knäskada slog upp samma knä igen. Ett ofattbart hårt slag för den duktige anfallaren som nu riskerar att få sin karriär förstörd av skador.

Annons

Fiorentina vann över Juve Stabia och även här var det en blandning av lycka och tragik. Ahmed Hegazy gjorde sitt första mål för Viola när de vann med 2-0 och Haris Seferovic gjorde det första målet. Men samtidigt skadade sig Adem Ljajic och blir borta i 2-3 veckor.

För den 31-årige Juve Stabia-supportern, Agostino Di Somma, skulle matchen ha blivit en fest. Han var en av ca 3000 supportar som åkt till Florens för att se bortamatchen mot Fiorentina. Det blev hans sista resa.

Di Somma kände sig dålig redan under resan till Florens, men ville inte ha någon läkarhjälp då han tyckte sig känna sig bättre. Under matchen blev han på nytt sämre och när han togs in på sjukhus var det försent. Trolig hjärtinfarkt. Di Somma hade precis blivit pappa till  en dotter.

Italienska cupen bjöd på segrare och förlorare, men framför allt så visade den att tragiken alltid är gravid.

Annons
Publicerad 2012-11-29 10:10

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto