Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Är Sneijder-broarna brända?

Wesley Sneijders tid i Inter känns räknad. Snart lär han vara historia. Han var en av de spelare som under Jose Mourinho lyckades ro hem den heliga trippeln. Han kommer alltid bli ihågkommen för det.

Men det är inte tid för nostalgi, utan tid för framtid. Och det är så Inter och Massimo Moratti tänker när de gör allt för att bli av med Sneijder och hans lön. Det började redan i somras med bland annat Forlan, Julio Cesar och Lucio (eeeh men inte Chivu?) nu är det Sneijder tur och snart är det dags för Cambiasso och Milito.

Jag tror att Inter vill bli av med Sneijder. Eftersom de har märkt under hösten att de klarar sig utan honom har de blandat om korten. Bytt spelregler. Jag tror att de vet att holländaren aldrig skulle gå med på ett förlängt kontrakt med lönesänkning.

Detta är ett sätt att få Sneijder själv ta initiativet till en försäljning. Nej, det är inte helt snyggt. Nej, det känns märkligt att de kan peta honom ur truppen fastän han har kontrakt till 2015. Ja, Moratti och Inter får nog skylla sig själva att de en gång gav honom det kontrakt som innebär ca 6 miljoner euro om året. Det är dåligt tänkt ur ett långsiktigt perspektiv.

Men det handlar om nya tider nu. Inter och Moratti har kommit till insikt  att de inte kan betala 6 miljoner euro per år för en spelare längre. Helt rätt. Och om sanningen ska fram så är ju Sneijder verkligen inte värd de pengarna om man tittar på de senaste säsongerna som han mest tillbringat på skadelistan eller haft svårt att leverera. Att åka till Los Angeles och sola bort sin skada känns respektlöst mot sin klubb.

Sneijder hade en fantastisk tid under Mourinho men har egentligen annars aldrig hållt sig på en hög nivå under någon längre tid. Så är han en världsspelare? Tja, han är det ibland, när han är i form och frisk. Men kanske är man bara en världsspelare om man nästan alltid är i form och sällan skadad. Han är i vilket fall inte värd sin höga lön idag. Men det betyder inte att Sneijder behöver sänka sin lön för det. Eller?

Om Sneijder verkligen hade älskat sin klubb och känt sig hemmastadd och trygg hade han väl kunnat acceptera Inters förslag? Varför inte? Det är ju inte så att han går fattig ur situationen. Javier Zanetti hade garanterat gjort det.

Men sanningen är kanske att Sneijder tänker på sig själv i första hand och på Inter i andra. Och det kan också vara så att han inte känner fullt förtroende från Inter eller Stramaccioni. De senaste säsongerna har Benitez, Ranieri och Stramaccioni haft svårt att hitta rätt roll åt honom och få ut det bästa av holländaren. Och det är inte det att de inte har försökt.

Att sälja Sneijder är för mig ett självklart val. Det sa jag redan förra vintern och varnade att detta är en tickande bomb. Nu är bomben här. Kanske kommer Inter kunna få honom såld under januari. Men inte till det pris de kunde fått i somras eller tidigare. Inter har inte skött Sneijder-såpan på bästa sätt direkt.

Klockan 13.00 ídag vet vi om Sneijder är med i truppen mot Neftchi eller inte. Där kan vi kanske få svar på om Inter väljer att acceptera Sneijders beslut att inte förlänga kontraktet eller om de kommer fortsätta linjen med att hålla honom utanför truppen. Det känns som ett avgörande moment i såpan.

Den ende som möjligen kan rädda upp situationen till normal nivå är Massimo Moratti.  Han är nog den ende i Inter som Sneijder fortfarande har respekt för-  och lyssnar till.

Men troligen är broarna redan brända.

Publicerad 2012-12-05 kl 11:40
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons