Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

39 spelare att värva

Lorenzo Medici

The untouchable:
Jag har två favoritspelare som jag troligen inte kommer få se i Serie A. Två spelare med enorm talang men med lite olika karaktär. Neymar är den extroverta talangen med underbara dribblingar och snygga mål.

Mario Götze är mer den tysta stortalangen som imponerar mer och mer ju mer man ser honom. Det finns alltid en ny detalj att upptäcka hos tysken. Båda är mina största favortvärvningar till Serie A men får gå under titeln “untouchable” och inte inkluderas i listan.

Nostalgi
Två spelare som vore fantastiskt att åtserse i Serie A är Javier Pastore och Alexis Sanchez. Två spelare som aldrig skulle lämnat Italien. Nu har de svårt att upprepa sig själva. Även om deras återvändande till Italien inte är omöjligt ser det svårt ut ur en ekonomisk synvinkel.

Shakthar-brassarna

Fernadinho
En av mina stora favoritspelare de senaste tre, fyra åren. Har allt en mittfältare behöver. Kan dirigera spelet men också följa med upp i anfallet. Skulle vara perfekt i Inter men även Milan. Är tyvärr troligen Premier League-bunden.

Annons

Willian
Ytterligare en sagolikt bra Shakthar-brasse. Utvecklats mycket senaste året och är nu en spelare på högsta nivå som alla vill ha. För dyr för de italienska klubbarna?

Douglas Costa
En brasse som är lite lätt att glömma bort när Willian och de andra tagit det mesta av rampljuset och han har dessutom haft svårt att platsa. Men vi ska inte låta lura oss. Douglas Costa är en dribblingsskicklig spelare med fart i benen. Tidigare fanns ett intresse från Napoli.

Playmaker-favoriten:

Thiago Alacantra (Barcelona)
En personlig favorit. Jag går liksom och väntar på att han ska få så lite speltid som möjligt i Barcelona så att en transfer skulle kunna bli möjlig till Serie A. Milan och Inter skulle må bra av hans playmaker-skills.

EM-stjärnan:

Alan Dzagoev (CSKA Moskva)
Han slog igenom under EM men sedan har det blivit lite tyst kring Dzagoev. Känslan är att han kan vara på väg ifrån Ryssland i januari. Premier League? Eller Roma och Zeman? Partner till Hernanes i Lazio?

Annons

Samma namn, olika spelare:

Lisandro Lopez (Arsenal de Sarandi)
En skicklig försvarare som både Milan och Inter vill ha. Mercato-derby.

Lisandro Lopez (Lyon)
Jag tror fortfarande att en frisk Lisandro skulle vara den perfekta bombern till Viola. En som avslutar alla vackra anfall utan sentimentalitet.

Serbiska talanger:

Filip Djuricic (Heerenveen)
En talang som självaste Van Basten ska ha rekommenderat till Milan. Har odiskutabel skicklighet men känns nog inte riktigt redo för ett storlag på en gång.

Lazar Markovic (Partizan Belgrad)
En annan serbisk talang med fin teknik som Inter uppmärksammade under sina möten med Partizan. Inte omöjligt att de värvar honom.

Svensken:

Alexander Farnerud (Young Boys)
Imponerade mot Udinese med sitt Young Boys i Europa League vilket väckte bland annat just Udineses, Genoas och Fiorentinas intresse. Jag har alltid gillat A.F sedan Landskrona-tiden och kanske kan det vara dags för en Serie A-flytt nu.

Annons


Argentinska talanger

Ezequiel Cirigliano (River Plate)
Defensivt skicklig mittfältare som jämförts med Javier Mascherano. Bland annat Fiorentina, Napoli och Lazio har visat intresse och han skulle passa bra i alla tre. Stort intresse från Primera Division finns,

Adrian Centurion (Racing Avellanda)
Di Maria-typ som gillar att attackera kring kanten på höga cylindrar. Härlig spelartyp. Skulle passa bra i Napoli eller i Lazio.

Maximiliano Urruti (Rosario)
Opportunistisk anfallare som är bra i boxen. Palermos sportdirektör Lo Monaco har bra koll på honom.

Lucas Mugni (Colón)
Fantastisk talang. Påminner lite om en ung Juan Roman Riquleme fast med lite mera fart. Har sensationell teknik och blick för spelet. Intressant för alla storlag men Milan är kanske i störst behov av en sådan spelartyp.

Gabriel Funes Mori (River Plate)

Annons
Relativt komplett anfallstyp. Bra på huvudet, funktionell teknik och tillräckligt snabb. Känns redo för Europa. Fiorentina?

Bruno Zuculini (Racing Club)
Jag gillade ju brorsan Franco starkt och trodde naivt att han skulle slå hårt i Europa. Kanske är det istället lillebror Bruno som kommer göra det.


De brasilianska brassarna:

Diego Renan (Cruzeiro)
22-årig snabb och ihärdig ytter. Fiorentina?

Dedé (Vaso Da Gama)
Urstark mittback som var på tapeten i somras för bland annat Milan. De behöver fortfarande honom.

Casemiro (Sao Paolo)
Blivit lite bortglömd och värdet har sjunkit. Kanske är det nu det är rätt läge att slå till. Kvaliteterna finns ju kvar där. Rom-derby eller Milano-derby om hans signatur?

Leandro Damiao (Internacional)
Kanske inte den perfekta anfallaren för Juventus men för mig ett klart bättre alternativ än Llorente eller Lewandowski. Har målkänsla och viss finess.

Annons

Ralf (Corinthians)
Inte lika omskriven och inte lika universell spelare som lagkamraten Paulinho men Ralf är en mittfälts-pitbull med bra fötter. Skulle göra susen i t ex Parma.

Paulinho (Corinthians)
Jag är fortfarande inte säker på att han är rätt spelartyp för Inter men han är säkert deras hetaste val i januari. Har många kvaliteter i sin repertoar.

Bruno Mendes (Botafogo)
Talang som påminner om en ung Careca. Stark och har bra teknik. Intressant för storklubbarna men skulle behövas lånas ut för att spetsas till.

Matteus (Flamengo)
Bebetos lillgrabb är varken striker eller lika tunn som sin pappa. Matteus är en offensiv mittfältare med bra teknik och ett bländande skott. Dyrt villebråd.

Felipe Anderson (Santos)
Extremt fin kombination av fart och bollkontroll. Besitter blixtrande teknik. Milan har visat stort intresse.

Annons

Den nya uruguayanska vågen:

Matias Vecino (Nacional)
21-årig stark och teknisk mittfältare. Skulle passa bra i t ex Parma, Palermo eller Bologna.

Diego Rolan (Defensor)
Tunn, kvick och skicklig anfallare. Behöver några år på sig men har potential. Skulle kunna växa med tiden i t ex Cagliari eller Catania.

Sebastian Crisoforo (Penarol)
Penarols nya guldgosse. Kvick anfallare med målkänsla. Lär låta sig höra talas om.

Gonzalo Bueno (Nacional)
Dribblingsdemon som måste bli lite starkare och inte falla så lätt. Men kanske är Bueno den mest talangfulle av alla i den uruguayanska vågen. Bologna var intresserade av honom i somras som ersättare för Ramirez.

Rodrigo Aguirre (Liverpool Montevideo)
Rivig offensiv ytter-typ. Bra teknik, fin talang. Bland annat Genoa har ögonen på honom.

Gonzalo Mastraini (Cerro)

Annons
Parma tappade den här talangen i sista minuten under sommarens transferfönster. Jag hoppas att de inte gör om samma misstag under januari. Eller att någon annan Serie A-klubb slår till. Cavani-typ som en dag kan bli en 20-målskytt i Serie A.

Italienska återvändare:

Giueseppe Rossi (Villlareal)
Visst, han har inte spelat på evigheter och det är svårt att säga hur bra han är när han kommer tillbaka men Rossi är värd att chansas på. Roma och Fiorentina skulle passa honom bra.

Mario Balotelli (Manchester City)
Tuppkammarnas drömpar? Visst är tanken på att han och “Faraonen” skulle bilda par i Milan nervkittlande. Men Inter har fortfarande rätt att kontra alla bud och Juventus kanske byter top-player-spår?.

Davide Santon (Newcastle)
Har blivit landslagsaktuell sedan han gick till Newcastle. Skulle vara en uppgradering för t ex Roma.

Annons

Domenico Crsicito (Zenit)
Kanske kan Zenits misslyckande i C:L få dem att skicka bort italienarna. De Sciglio på högern och Criscito på vänstra?

Salvatore Bocchetti (Rubin Kazan)
Vill hem igen och den markeringsskicklige försvararen skulle fungera bra i Juventus eller Napolis back-rotation.

Federico Macheda (Manchetser United)
Hade ett kort sensationellt genombrott men försvann sedan. Visade i Sampdoria att han fortfarande hade massor att lära. Men talangen finns där och Lazio behöver lite anfallstalang. Kära återvändanden är alltid vackra.

Marco Verratti (PSG)
Kanske kommer det en dag där PSG vill ha ett mer etablerat namn på mittfältet vilket i så fall skulle kunna innebära att Verratti återvänder hem. Och gör han det borde Juventus, Inter, Milan, Napoli och Roma stå redo med plånboken.

Antonio Floro Flores (Granada/Udinese)

Annons
En spelare som mer eller mindre känns garanterat på väg hem till Serie A. Det har pratats om både Genoa och Sampdoria men även Fiorentina och som vice-Cavani i Napoli.
Publicerad 2012-12-07 19:20

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto