POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Passar Drogba i Juventus?

Gårdagens Gazzetta Dello Sports framsida var prydd med stora bokstäver: DROGBA JUVE. Nej, det var inget nytt rykte men det var ett rykte som fick ny vind i seglen. Jag vet inte om Juventus är nära ett kontrakt med Didier Drogba eller inte. Men jag vet att italiensk media i allmänhet och Gazzetta Dello Sport i synnerhet inte tar saker helt ur luften som man kan göra i en del andra länder.

Någon har kontaktat någon. Kanske finns det till och med ett konkret bud. Jag tror säkert att Juventus vill ha Drogba. På sina premisser. Det vill säga ett två-årskontrakt, inte mer. Mellan 4-6 miljoner euro i årslön, inte mer. Det är två kriterier jag misstänker att Juventus har.

Juventus kan erbjuda Drogba en ny utmaning och Champions-League spel. Frågan är om han hellre vill tillbaka till England. Då spelar det nog ingen roll vad Juventus erbjuder. Jag tror att Juve har en vettig chans att kunna värva ivorianen. Men är det en bra affär?

Ja, jag tycker det. Binder man upp sig på två år med Drogba så är det ett så pass kort kontrakt att man inte behöver oroa sig för långsiktigt “dött kött” som typ Vincenzo Iaquinta och Amauri har varit. Sedan känns det som att Drogba kommer med någon sorts kvalitetsgaranti.

Han känns som en jäkla vinnarskalle och är ett fullblodsproffs. Mål har han dessutom alltid gjort. Jag tror hans envisa, opportunistiska, uppoffrande anfallsspel skulle passa mycket bra in. Jag saknar en “killer” längst fram för Juventus.

Om Drogba anländer i januari lär det inte ansluta ytterligare en anfallsförstärkning i sommar. Bendtner lär inte bli utköpt, Matri och Quagliarella kan mycket väl försvinna. Det skulle innebära att Drogba, Vucinic och Giovinco (jag kan tänka mig att Boakye får chansen nästa säsong också) finns kvar att tillgå. Det innebär också att nyförvärv lär införskaffas.

Fernando Llorente sägs vara huvudmålet till sommaren. Dels för att man gillar honom men framför allt skulle Juventus inte behöva betala en enda euro för honom. Om han nu inte förlänger sitt kontrakt med Bilbao vilket inte känns så troligt i dagsläget.

Jag förstår tanken ur en ekonomisk aspekt men mindre ur en sportslig aspekt. Jag har alltid hållit Llorente som överskattad. Idén om en Didier Drogba är jag klart mer förtjust i.

Men det snyggaste (och kanske det bästa) vore om den chilenska trion skulle bli komplett.

Publicerad 2012-12-13 kl 10:10
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå