Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Himmelsblå toppsång

Lazio klev in i gårdagens drabbning mot Inter med något att bevisa för sig själva. Är vi ett riktigt topplag?

Och Lazio började som ett topplag, ägde spelet och tryckte på. Men det saknades en del skärpa sista tredjedelen för att de skulle kunna omvandla det stora bollinnhavet till ett mål. Närmast kom de kanske när Pereira hakade i Klose bakifrån vilket luktade straff. Men domare Mazzoleni friade.

Inter däremot försökte medvetet spela cynismens melodi eller så klarade de bara inte av att stå emot Lazios press. Men Inter har spelat så här många gånger den här säsongen så jag tror att det är en del av tränare Stramaccionis grundidé. Men bara en del av den. Tanken var nog att de skulle ställa om oftare till anfall än vad de gjorde.

Jag menar dock att Stramaccioni gör en taktisk miss när han spelar med Cassano och Milito längst fram och Guarin som trequartista. Spelar man med Cassano ska han helst ha två spelare framför sig. Det är då han är som bäst. När han har möjlighet att slå sina geniala passningar eller leta väggspel för att gå på egna avslut.

Med bara Milito som alternativ blir han mer lättläst. Precis som i första halvlek igår. Väljer man att spela med två anfallare skulle jag föredra den mer omställnings-vänlige Palacio. Men Cassano vill man ju helst ha kvar på plan.

Ungefär så resonerade Stramaccioni i mitten av andra halvlek när han bytte ut Cambiasso mot Palacio. Tre anfallare plus Guarin på plan. Ett offensivt byte som fick önskad effekt. Matchen vände till Inters fördel.  Så frågan är om det var perfekt matchcoachning av Stramaccioni eller om han var fel ute från början?

Hade Inter fått in bollen på någon av Cassanos eller Guarins stolpträffar hade väl Stramaccioni hyllats som ett geni. Hålla nollan länge och väl för att sedan sätta in nådastöten. Men denna gång hade Inter inte flytet med sig.

Med ett mer offensivt Inter drogs matchfarten upp till höghastighet. Miroslav Klose fick två jättebra chanser men brände dem båda. Inte likt den tyske straffområdesmarodören. Men när han sedan fick ett svårare läge och dessutom hade ont,  det var då han plockade fram det sista ur sin kropp. En maxlöpning och ett perfekt riktningsförändrande skott.

Lazio lyckades inte göra mål på hela den första halvleken fastän man då var överlägsna men gjorde mål när Inter kändes som vassast. Så kan det vara ibland.

Men visst fick Lazio sitt svar. De är ett topplag.

***
Samir Ujkani och Zelijko Brkic turades om att utföra målvaktstavlor. Brkic är ojämn, ibland briljant, ibland svag. Ujkani har mest bara varit svag.

Underbart att Luis Muriel är tillbaka. I sin nya frisyr är han ännu mer lik brasse-Ronaldo.

Jag har aldrig tyckt att Paolo Mazzoleni är en speciellt skärpt domare. Igår missade han mycket och tog för många märkliga beslut. Straffsituationen där Pereira hakar upp Klose var en. När Inter hade ett 3-2-läge i slutet av matchen blåste han av Milito för frispark var en annan. Bara två exempel där Mazzoleni inte övertygade.

Fredy Guarin överglänste Hernanes igår.

Jag älskade Andrea Tanocchia och Michael Ciani igår. Försvarsspel kan vara så vackert.

Miroslav Klose är en jäkla vinnare.

Publicerad 2012-12-16 kl 09:59
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons