Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Juve har rymt

Lorenzo Medici

Bologna spelade bra, stod rätt i positionerna och agerade smart. De lurade Napoli till att aldrig få upp farten ordentligt och de ljusblå hade svårt att få till chanser. Manolo Gabbiadinis enda mål efter första halvlek kändes inte orättvist.

Men riktigt bra lag kan maskera sig. Byta klädnad, ändra matchbilden. Det krävdes ett offensivt byte från Mazzarri men framför allt krävs spelare av högklassig kaliber för att kunna sätta vändningar i verket.

Det har Napoli och de vände. Lorenzo Insignes snabba fötter pressade fram Alessandro Gamberinis kvittering och Insignes känsliga fötter spelade fram till Edinson Cavanis kraftfulla nick.

Men riktigt bra lag knyter också ihop säcken. Sätter avgörandet när det finns möjlighet till det. Napoli gjorde aldrig det. För kallduschar kan dyka upp från skyn när man minst anar det.

Som till exempel Panagiotis Kones akrobatiska skott från himmlen. Sådana mål går nästan bara in i drömmar. En sådan träff får man inte många gånger i livet.

Annons

Och när Napoli blev lamslagna av chock passade Bologna på att sätta in en ny stöt. Nästa hugg i hjärtat. Sagan var naturligtvis så dramaturgiskt skruvat att det var Daniele Portanova som fick avgöra matchen. Han som varit avstängd för spelskandalen ända fram till igår.

Portanova har alltid hävdat sin oskyldighet och det var nog både glädje och ilska i hans jubelvrål. Han öppnade upp scudetto-porten på vid gavel så att ett lag kunde smita ut och springa ifrån.

Juve har rymt.

För “I bianconeri” är liksom det bästa laget. Scudetton är deras att förlora. De har byggt upp ett lag och en struktur för att dominera italiensk fotboll. Mirko Vucinic och Andrea Pirlo ryckte undan mattan från Atalanta bara efter en kvart. Sedan kunde bara Giovinco ensam gjort sju till.

Juventus dippar sällan i sina insatser och har de en sämre dag vinner de ändå. De lutar sig lungt mot Buffons trygghet, Chiellinis kämpaglöd och Barzaglis positionsförmåga och spelförståelse. Den trion är ryggraden. Sedan vet vi ju att mittfältet är graverat i guld.

Annons

Men det finns två viktiga platser bakom Juventus också. Två platser som sex lag kan och vill komma åt. Just nu är den största spänningen i serien där.

***

Chievo vann över Roma. Oavgjort hade varit mer rättvist. Pelissier kan ha varit offside, det gick inte att se. Goicoecochea såg man inte alls. Sista kvarten var fotboll för blinda.

***

Jag kan inte komma på när jag såg en 20-åring ha en sådan fantastisk säsong senast. Det här är El Shaarawys höst.

***

Luca Toni kan än.

***

Catania bara kör på. Tänk då att de blev bortdömda mot Juventus och Milan och skulle haft en straff mot Inter.

***

Andreas Granqvist
var både defensiv organisatör och poängfixare.

***
Imorgon kommer en ny omgångskrönika som vanligt och ikväll stänger jag röstningen för Serie A:s bästa spelare. Listan kommer publiceras runt nyår i fyra delar.

Annons
Publicerad 2012-12-17 10:39

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto