Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Parodin på Tardini

Bara det att matchen mellan Cagliari och Juventus spelades på Ennio Tardini i Parma skvallrade att saker inte stod rätt till. Domare Antonio Damato som måste vaknat upp i en David Lynch -inspirerad värld lyckades göra Cagliari-Juventus till dårfinkarnas skådespel.

Juventus har fått en hel del felaktiga domslut med sig den här säsongen. Känslan igår var att nu skulle det jämnas ut. Sista chansen innan jul, få alla lite mer nöjda. Leka jultomte utan substans. Cagliari fick en mycket löjlig straff (som Cagliari gjorde mål på) när Marco Sau föll och senare fick Fabio Quagliarella inte straff fastän David Astoris  armar låg runt Juve-anfallaren.

I andra halvlek gav aldrig domare Damato unge Nicola Murru sitt andra gula kort fast det var rätt solklart. Lite senare knuffas Kwadmo Asamoah precis när han ska nicka in kvitteringen. Ingen straff. Här någonstans måste Damato insett att det gått för långt. Att det blivit för genomskinligt. Så vad händer då?

Jo, Cagliaris Davide Astori åker på en utvisning som kändes som kompensation och sedan får Juventus en lika löjlig straff som Cagliari fick i första halvlek(stackars unge Del Fabro fick bli syndabock tack vare Damato) när Giovinco föll lätt. Som om det inte var drama nog missade Vidal straffen.

Men sedan hoppade Alessandro Matri in och agerade hjälte utan någon Cagliari-nostalgi alls. Först kvitterade han på den andre inhopparen Mirko Vucinics* skott och satte sedan 1-2 på övertid och även där fanns det vissa tveksamheter. Bollen som studsade fram till Matri hade tagit på Vidals arm. Dock oavsiktligt.

Juventus gjorde sedan ytterligare ett mål och satte punkt på ett ett fantastiskt 2012. Men igår hamnade det nästan i skuggan eftersom Antonio Damato åt upp all tänkbar uppmärksamhet och hostade upp det till en parodi.

***

Mervan Celik gjorde sitt andra Serie A-mål och stundtals vara en av de bättre Pescara-spelarna mot Catania. Hans insats lämnade goda svar men också frågor om varför han inte fått chansen tidigare. Nu när han tog den, kommer han garanterat få fler matcher från start.  1-1 hade varit rättvist då inget av lagen förtjänade att vinna. Men en fin frispark från Pescaras Eugenio Romulo Togni avgjorde han matchen med dess sista spark.

Så om matchens kvalité inte var speciellt bra PR för Serie A så gav Tognis mål också en bild av italiensk fotbolls kvalitet då även de anonyma eller de sämre spelarna (Simone Loria är ett annat bevis på det) är kapabla till stora aktioner.

***

* Varför ska Mirko Vucinic alltid hålla på att slå på sina medspelare när de gjort mål eller vunnit?

Publicerad 2012-12-22 kl 09:13
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons