Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Höstens genombrott

Lorenzo Medici

1. Stephan El Shaarawy (Milan)
Den italienska fotbollshistorien har sällan sett en sådan här höst av någon 20-åring tidigare. Leder målskytteligan med 14 mål och har blivit Milan stora hopp och guldkalv på bara fem ynka månader. Det är inte bara “Faraonens” målskytte som imponerar, han har fart, genombrottskraft och även visat sig vara en riktig lagspelare. El Shaarawy är Italiens och Serie A:s nya affischnamn.

2. Marquinhos (Roma)
Petade Burdisso och har sedan inte släppt ifrån sig starttröjan. Är ofta först in i duellerna, är snabb och brytsäker. Spelar oerhört moget för sin ålder. Blivande storspelare.

3. Erik Lamela (Roma) Ett par matcher in på säsongen började argentinaren flyga under Zemans 4-3-3. Svårstoppad och fick målskyttet att lossna rejält. Missade några matcher på grund av skada men gjorde två mål direkt i sin comeback mot Milan.

4. Paul Pogba (Juventus)
Varit så bra att han har varit svår att hålla utanför startelvan. Har styrka, bra skott och spelförståelse. Har allt för att bli en världsspelare och den här hösten fick han alla att förstå det.

Annons

5. Alessandro Florenzi (Roma)
Gjorde bra ifrån sig i Crotone förra säsongen men att han skulle bli ordinarie i Roma den här hösten var det nog ingen som trodde. Har tagit Zeman och alla andra med storm med sin löpvillighet, ödmjukhet och universella spelstil.

6. Mattia De Sciglio (Milan)
Är det någon position som Italien haft svårt att få fram spelare på de senaste åren är det ytterbackar. De Sciglio är undantaget. Slår bättre inlägg än Abate och är ljusår vassare än Antonini. Har klarat av att spela både höger – och vänsterback. Kommer bli given i A-landslaget inom kort.

7. Lorenzo Insigne (Napoli)
Har kanske inte öst in mål men har redan förtjusat fotbollsälskare och Napoli-supportarna med sina kvicka och sublimt tekniska fötter. Kommer bli ännu bättre.

8. Juan Jesus (Inter)
Fick chansen tidigt och tog den. Imponerat med sin kombination av styrka och skicklighet. Härlig försvarstyp.

Annons

9. Juan Quintero (Pescara)
Pescara tappade Verratti och värvade okände Quintero. Pescara löper stor risk att åka ur den här säsongen men de kan nog räkna med att casha in på Quintero nästa sommar. Colombianen har vass teknik, är rörlig och har ett bra skott.

10. Facundo Roncaglia (Fiorentina)
For fram som en furie i början av säsongen och vann varenda duell han tog sig för. Har kanske inte hållt den extremt höga nivå han hade i början men har ändå varit bra. Försvarsdynamit.

Publicerad 2012-12-25 10:28

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto