POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Höstens lag i Serie A

Höstens lag (3-5-2):

Samir Handanovic (Inter)
Värvades dyrt men har visat sig vara värd pengarna. Har ingett trygghet med sin stabilitet och har vunnit poäng åt Inter med sina snabba reflexer. Har under hösten växt ut till Serie A:s bästa målvakt tillsammans med Buffon.

Andrea Barzagli (Juventus)
Så stabil och så säker. Var fantastisk under förra säsongen och har under hösten bara fortsatt där han slutade i våras. Följsam, smart och stark. En klippa.

Gonzalo Rodriguez (Fiorentina)
Varit en sensation under hösten. Värvningen som kom lite “på köpet” i Borja-affären visade sig vara rena guldgruvan. Argentinarens skickliga uppspel och brytsäkerhet har satt an tonen i Fiorentinas suveräna försvarsspel. Även agerat målskytt fem gånger om.

Walter Samuel (Inter)
Ranocchia har varit den positiva överraskningen och Juan Jesus har varit genombrottsmannen men i Inters starka backtrio tycker jag ändå att Samuel har varit den mest jämne och den säkraste. “Väggen” blandar tuffhet och skicklighet på ett förträffligt sätt.

Juan Cuadrado (Fiorentina)
Det fanns vissa tveksamheter kring colombianens taktiska skicklighet innan säsongen men han har klarat av den mer än väl. Cuadrado har dansat moonwalk på sin kant, gjort sina försvarare yra med sina dribblingar och ändå klarat av den defensiva biten. Värdet har stigit mycket under hösten.

Andrea Pirlo (Juventus)
Kanske inte riktigt lika vass som förra säsongen men ändå tillräckligt fantastisk för att vara given i höstens elva. Frisparksmål är fortfarande en av hans vackra melodier precis som hans överintelligenta mittfältsgeometri. Legend.

David Pizarro (Fiorentina)
Inplockad från Roma för att sätta takt och ton till Fiorentinas mittfält. Vilket han gjorde. Hans snabba trumpinnar till fötter visste alltid vart de skulle leverera bollen och chilenaren blev mittfältsnavet som mycket av spelet byggdes ifrån. Pizarro blev Fiorentinas motsvarighet till Juventus Andrea Pirlo.

Marek Hamsik (Napoli)
Har denna höst tagit större ansvar och varit jämnare än någonsin. Har lyckats vara målskytt, framspelare och kreatör på samma gång. Komplett spelare med spetskvaliteter.

Kwadmo Asamoah (Juventus)
Har kanske inte varit lika vass på slutet som i början av säsongen men ghananens höst har varit imponerande. Asamoah fick byta position och klarade av det utmärkt. Har lyckats vara ett offensivt hot och ändå hålla tätt bakåt. Stark i kroppen och orkar hur mycket som helst. Universell spelare.

Edinson Cavani (Napoli)
Är precis som vanligt högt upp i skytteligan och tar det hårda jobbet för laget. Under hösten känns det dock som att han utvecklats lite till. Större ansvar och ännu viktigare för sitt lag.

Stephan El Shaarawy (Milan)
Förmodligen höstens spelare. Har förtjusat en hel fotbollsvärld med sin kombination av målskytte, genombrottskraft, fart och lagmoral. Killen är bara 20 år. Italiens nya världsstjärna.

***

Höstens tränare: Vladimir Petkovic (Lazio)

Jag skulle lika gärna kunnat valt Vincenzo Montella då han förvandlat Fiorentina till Serie A:s kanske mest välspelande lag och lyckats få alla nyförvärv att fungera utmärkt. Men det kan också vara enklare när man får de spelare man vill för att genomföra sina idéer.

Relativt okände Petkovic fick ta över ett Lazio utan några egna nyförvärv. Han ärvde ett Lazio med god struktur och försvarsdisciplin men utvecklade det offensiva spelet rejält. Större bollinnehav, snabbare spel, och han fick ut mer av Hernanes. Petkovic lyckades få laget att agera med större självkänsla, och skapa en vinnarsinstinkt. Petkovic är höstens alkemist.

Höstens sportdirektör: Daniele Pradé (Fiorentina)

Plockade Borja Velaro fast många andra klubbar velat ha honom länge. Hittade Gonzalo Rodriguez medan Milan värvade Zapata, Inter Silvestre och Juventus Lucio. Till skillnad från förra säsongen lyckades Pradé värva Aquilani och knyckte också Pizarro i vetskap om att han skulle passa perfekt in i Montellas bygge. Cuadrado blev en yttersensation, Roncaglia en försvarsdröm, Savic en gåva från City, El Hamdaoui en super sub. Ja till och med Luca Toni fungerade.

Höstens mode: Trebackslinjen

Guidolin har gjort det i flera år. Mazzarri har alltid kört trebackslinje med sitt Napoli, Antonio Conte och Juventus började med det förra säsongen. Den här säsongen valde Montella detsamma och även Stramaccioni har föredragit tre spelare längst bak. Sedan har vi Gasperini och Donadoni som predikar trebackslinjen och även Stefano Pioli väljer en trea där bak allt som oftast. Serie A har blivit trebackslinjens land.

Publicerad 2012-12-28 kl 10:57
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå