Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Sälj Robinho, Abate och Zarate nu!

Om inte Milan tar chansen att casha in på Robinho och Ignazio Abate är det galenskap. Det är som om gud har släppt ner nästan 200 miljoner kronor framför ögonen på dem och de tvekar om de ska ta upp dem eller inte. Eller vad stoppar dem?

Zenits bud på 10 miljoner euro för Ignazio Abate är inte bra bud. Det är ett bud som aldrig kommer komma igen. Det är alldeles för mycket pengar för en ytterback som inte kommer bli så mycket bättre än vad han redan är och inte kan slå ordentliga inlägg. Dessutom har Milan en yngre och bättre spelare på den positionen redan.

Vad väntar man på? Ta pengarna, spring, göm er och hoppas att de inte kommer på sitt misstag. Det är som att Luciano Spalletti är en italiensk spion som vet att han ska få träna Milan nästa säsong och lurar Zenit på pengar.

Det sägs att Santos erbjudit 9 miljoner euro men att Milan vill ha 10 miljoner euro. Det kan inte stämma. Det stinker någonstans. Man avbryter inte en affär när det skiljer en miljon euro. Aldrig. Antingen spelar Milan & Galliani ett katt och råtta spel med Santos och vill att de ska höja budet.

Men det känns för riskabelt att leka den leken om det skiljer så lite.  Eller så är det Allegri som inte vill sälja Robinho. Då måste man helt enkelt förklara för honom att de aldrig någonsin kommer kunna få 9 miljoner euro för en 10-målsmålgörare på nedgång och att han snällt måste acceptera vad som är för Milans bästa. Eller så är det Mino Raiola som är boven. Att det är han som inte går med att Robinho ska sänka lönen vilket därmed stoppar upp hela affären.

Om Milan skulle lyckas få Abate och Robinho sålda är det tillsammans med Pato (plus kanske t ex Antonini, Traore och Mesbah) är det ca 40 miljoner in i kassan. För det kan man bygga mycket med. Man skulle plötsligt kunna värva spelare som t ex Angelo Ogbonna, Kevin Strootman, Lucas Mugni, Radja Nainggolan. Milan skulle kunna utföra en mirakulöst snygg omöblering på en månad om allt faller på plats.

Men det krävs lite sunt förnuft, mod, kreativitet och någon som kan sätta sig upp mot den där genialiske, girige och tjockhudade agenten.

***

Även Lazio måste ta chansen under januari. Laget ligger tvåa i tabellen och chansen att äntligen nå en C.L-plats känns större än någonsin. Men då kan de nog inte låta transferfönstret bara passera som ingenting hade hänt. Det misstaget har de redan gjort. Och om Lotito & Tare inte har lärt sig av det är Lazio illa ute.

För det första måste Lotito släppa på sina principer när det gäller Mauro Zarate. Argentinaren är en förlorad spelare för dem (på grund av honom själv och av de tränare han haft) och Lazio kommer aldrig få tillbaka i närheten av de pengar som de lagt ut för honom. Det måste Lotito få ur sin hjärna. Här gäller det att få ut någonting överhuvudtaget för en spelare som inte ens är ett avbytar-alternativ för Petkovic.

För det finns små kap för Lazio att göra under januari. Då menar jag inte spelare som Mohammed Abdoullae (Hannover) eller Ahmed Mehmdi (Dynamo Kiev). Varför inte t ex smuggla in Andrei Arshavin från Zenit? Hans kontrakt går ut i sommar vilket innebär att han går att fånga för ett bra pris. Är det överkurs, Igli?

To be continued…..

Publicerad 2013-01-08 kl 12:03
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons