Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Mercato-cocktail v.2

Serie A vill göra som Serie B. I alla fall så vill Atalantas sportdirektör Pasquale Marino det. Han vill att Serie A också ska ha uppehåll under januari. Man lägger in två omgångar runt jul och nyår (lite som i England) och startar sedan igen sista veckan i januari (eller bara förlänga med en omgång i maj).

Det är nästan alltid i januari som kylan och vädret är som kallast i Italien och då risken för inställda matcher är som störst. Dessutom  skulle klubbarna kunna få ägna sig åt tranferfönstret i lugn och ro under den månaden. Kanske inte så dumt trots allt.

Apropå Serie B så har det blivit på modet igen. Att Milan värvar Ricardo Saponara från Empoli (han anländer inte förrän i sommar) och ser det som en rätt stor värvning är intressant. Känns lite som på det gamla goda åttiotalet. Inter verkar följa sina rivalers idé eftersom de vill värva Serie B:s kanske bästa spelare, Nicola Bellomo (Chievo äger ena halvan av delägarskapet). Ett bevis på nya tider men också ett bevis på att Serie B är mycket bra.

***

River Plate vill ha Inters Riccardo Alvarez. Känns som att Inter kan släppa honom. Men de är dumma om de inte passar på att värva eller få en förstatjing på Ezequiel Cirigliano och Gabriel Funes Mori samtidigt.

Positivt i alla fall att Andrea Stramaccioni själv uttryckt en önskan om en regista. Hoppfullt att han insett det. Synd att han inte gjorde det i somras bara. För i januari brukar det vara svårt att hitta bra mittfältsregissörer till ett vettigt pris. Lyckas man värva Francesco Lodi är det inte fantastiskt men bra.

Efter Rocchi kommer troligen Schelotto. Är detta din mercato Inter? Inte ens Paulinho? Kom igen nu, bättre kan ni.

***

Gillar många av de unga spelare som Milan ryktas vara och nosa på. Radja Nainggolan förstås men även Gaston Ramirez, Davide Santon och Mattia Destro. Ingen förutom möjligen Nainggolan lär komma under januari dock. Milan kommer fortsätta att inte värva dyrt. Dock lite besviken att de (eller något annat italienskt lag för den delen) inte verkar sno åt sig Lucas Mugni.

Största anledningen till att inte värva Mario Balotelli är inte för att han är ett ruttet äpple (väldigt ironiskt att det uttalandet kommer just från ett av Italiens mest ruttna äpplen) utan för att han då kanske stoppar upp speltid för M´Baye Niang. Han har färdigheter för att bli riktigt bra.

Jag är fortfarande förbluffad över att Milan inte accepterade Zenits bud på Abate och att man inte sålt Robinho ännu. Dryga 20 miljoner euro åt skogen.

***
Så fort Lazio inte lyckas värva något stort namn så säger president Claudio Lotito att laget är kompetent som det är. Är det en undanflykt för dölja inkompetens? Vore det inte smart att passa på att spetsa truppen nu när man ligger tvåa i tabellen halvägs i i serien?

***
Sticker en, sticker två? Kanske väntar den ena på att den andre ska tacka ja. Kanske är det Galatsaray som blir mercatons kungar om de värvar både Kevin Prince Boateng och Wesley Sneijder.

***
Nu säger president Enrico Preziosi att Andreas Granqvist ska stanna i Genoa. Lär väl kunna ändras ett par gånger till.

***
Udinese har lånat ut Willians med köprätt till Internacional.

***
Jag tror att jag fick det till 13 olika anfallsvärvningar till Palermo denna vecka.

***

Transferbetyg:

Pablo Armero Försvarare Udinese-Napoli 6,5
Varit riktigt usel på sistone för Udinese. Lär få en nytändning nu.

Thomas Manfredini Försvarare Atalanta-Genoa 7
Delneri fick sin favoritförsvarare och det är lätt att förstå honom. Bör höja kvaliteten på Genoa-försvaret. Bildar mittlås med Granqvist.

Michele Canini  Försvarare Genoa-Atalanta  6,5
Tror  inte Atalanta gick så mycket back på Manfredini-Canini bytet. Hemvändare.

Andrea Dossena Försvarare Napoli-Palermo  6,5
Var en gång i tiden dyrt nyförvärv i Liverpool. Har successivt tagit sig neråt i karriärspiralen. Bör dock kunna ge Palermo en del kant-nytta.

Riccardo Saponara Mittfältare/Anfallare  Empoli-Milan   7
Offensiv spelare som kan användas på många positioner. Bra mix mellan fysik och teknik. Kommer nästa säsong.

Publicerad 2013-01-12 kl 11:26
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons