Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Lill Bebeto är på väg, men inte Paulinho?

Så kom då beskedet om avstängningarna. Antonio Conte, Leonardo Bonucci får två matchers avstängning, Giorgio Chiellini en match (gissar att den gäller nästa match vilken då inte spelar någon roll då han ändå är skadad) och Mirko Vucinic en match (för det gula kortet).

Självklart tunga besked men inget oväntat och inget konstigt. Snarare klarade de sig relativt lindrigt undan. Fabrizio Miccoli fick t ex 2 matchers avstängning för en liknande men inte lika grov förseelse.

Juventus kommer nu alltså troligen få spela med Luca Marrone som central försvarare med Andrea Barzagli och Martin Caceres bredvid sig till helgen. Ingen katastrof, bara bra spelare. Däremot känns det som att de behöver få tillbaka Andrea Pirlo så fort som möjligt.

För Juve fortsätter fotbollslivet med semifinal mot Lazio ikväll. 1-1 efter första mötet. Blir tufft för de svartvita tror jag. Lazio har hemmaplan och känns lite hungrigare på att ta sig  till final. Dessutom ser Klose ut att kunna spela.

***
Apropå Juventus så verkar det inte bli någon Lisandro Lopez. Synd, han hade kunnat ge rätt virke i straffområdet för Juve. Nu pratas det om antingen Manolo Gabbiadini eller Ciro Immobile. Jag gillar båda. Men har svårt att se att Genoa kan släppa Immobile nu när Floro Flores blivit skadad.

Däremot ser det roligare ut på framtidsfronten för Juve. Man har försäkrat sig om två spännande spelare. Jose Cevallos, en 17-årig mittfältare från Ecuador som har lite Riquelme över sig. Sedan har man även värvat 18-årige Mattheus som är son till Bebeto (en gammal brasiliansk VM-stjärna för er som ej vet). Matteus fysik är bara lite robustare än pappans tandpetartunna kropp och är inte renodlad anfallare som Senior utan offensiv mittfältare med ett vasst skott.

***
Inter sålde Sneijder. Inter sålde Coutinho. Men Paulinho har ännu inte kommit. Han kanske har kommit på andra tankar. Han kanske har fått andra bud. Så nu har man alltså sålt två spelare för att ha råd med en spelare som man ändå inte kan köpa? Som att sälja två bostadsrätter för att ha råd med sin drömlägenhet men ändå inte kunna köpa den. Vi får se vad Inter och sportdirektör Branca kan göra sista dagarna men Inters mercato börjar få lite fiasko-stämpel på sig.

***
Sabatini talade igår och Zeman fick sparken i teorin. Idag kan han få det i praktiken. Jag har förberett en avskedstext i huvudet som måste ner på pränt nu.

***
Balotelli sms:ar att han kommer. Jag har förberett en välkomsttext som måste ner på pränt nu.

***
Transferbetyg:

Samir Ujkani Målvakt Palermo-Chievo 5,5.
Palermo köpte Chievos duktige målvakt Sorrentino och nu får Chievos mediokre målvakt Ujkani från Palermo som tröst. Affären talar sitt tydliga språk.

Mauro Boselli Anfallare Wigan-Palermo 5,5.
Gjorde tidigare några matcher för Genoa för två säsonger sedan (mest ihågkommen för att ha avgjort ett derby) men var ingen större succé. Känns inte som någon jätterförstärkning utan mer som en akut handling av ett lag med problem.

Jose Cevallos Mittfältare  Universitaria de Quito-Juventus 6,5
Ung talang som påminner lite om Riquelme i spelstilen. Behöver troligen några år på sig.

Mattheus Mittfältare Flamengo-Juventus 7
Son till den gamle VM-stjärnan Bebeto men Mattheus har kvalitéer för att bli bättre än sin pappa. Är en offensiv mittfältare med bra teknik och ett bra skott. På sikt kan detta bli en grym värvning.

Andrea Coda Försvarare Udinese-Parma 6
Var aldrig tillräckligt bra för att ta en ordinarie plats i Udinese. Är dock en hyfsad försvarare och Parma behövde förstärka den delen då Zaccardo såldes till Milan.

Nelson Försvarare Betis-Palermo 6,5
För många år sedan var detta en personlig favorit men medan åren gick blev Nelson aldrig riktigt så bra som jag och många andra trodde. Ytter som är snabb och har bra balans, kan bli en publikfavorit.

Publicerad 2013-01-29 kl 11:31
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons