Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vinterns bästa värvningar

Lorenzo Medici

10. MARKO LIVAJA Atalanta
Jag tycker att Inter gav upp halva delägarskapet lite väl lätt och vet inte om Schelotto är värd det. Atalanta får en bra förstärkning framåt och Livaja bör kunna komplettera Denis bra.

9. JOSIP RADOSEVIC Napoli
Energisk och tuff mittfältare som känns mycket spännande. Är nog inte riktigt redo ännu men på sikt kan detta vara ett mycket, mycket bra köp.

8. DIEGO RODRIGUEZ Udinese
Ettrig mittfältare som ofta spelar på gränsen till det otillåtna. Känns som en ny Pinzi med bättre teknik. Typiskt smart Udinese-värvning.

7. MATIAS VECINO Fiorentina
Fysiskt stark mittfältare som är bollsäker och har ett mycket bra skott. Fiorentina kan ha grävt guld här.

6. THOMAS MANFREDINI Genoa
Höjer kvaliteten mycket på Genoa-försvaret och Granqvist får nu äntligen en bra partner. En värvning som helt klart ökar Genoas chanser på att hänga kvar.

Annons

5. ROLANDO Napoli
En mycket imponerande värvning. Detta är en försvarare som i stort sett alla storklubbar i Italien törstade efter i somras. Nu värvar Napoli honom på lån med köprätt. Snyggt gjort.

4. STEFANO SORRENTINO Palermo
En målvaktsvärvning som Palermo skulle gjort för länge sedan. Kommer ge behövlig trygghet bakåt. Det är sådana här värvningar som kan vara avgörande för att man räddar sig kvar i högsta serien.

3. GIUSEPPE ROSSI Fiorentina
Med tanke på Rossis långtidskada tyckte jag Fiorentina fick betala aningen mycket (ca 12 milj euro) men med tanke på hur stor sportslig avkastning man kan få om Rossi är lika bra som innan skadan är det idag värt pengarna. En Rossi i toppform är ju värd betydligt mer. Detta känns inte som någon Jovetic-partner-värvning utan snarare som en post-Jovetic-värvning. Vad det än är så älskar jag värvningen.

Annons

2. MATEO KOVACIC Inter
Mercatons modigaste värvning. Att lägga så mycket pengar på en så pass ung spelare är vågat men jag tror att det bor en campione i Kovacic. Har karaktär, snabbhet och är spelskicklig. Hoppas nu bara Inter fortsätter modet med att låta honom spela på en gång.

1. MARIO BALOTELLI Milan
Känslan är att han nu i sin hemkomst kommer mentalt bättre rustad, han kommer inte ha lika mycket att bevisa utan vara en given startman vilket jag tror är en viktig förutsättning för att han ska lyckas. Milan får en stjärna, framtidshopp och en spelare som kan fylla läktarna. Dessutom tror jag att han kommer bli en sportslig succé.

Publicerad 2013-02-01 10:07

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto