Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Mario & Paolo show

Allt kändes regisserat i minsta detalj. Mario Balotelli som skulle börja på bänken men fick starta då Pazzini skadat sig på uppvärmningen. Allt för att han på ett så smidigt sätt som möjligt skulle integreras i startelvan utan att trampa på någons ömma integritet.

ANNONS

Stolpträff efter bara 30 sekunder, ett snyggt ledningsmål och sedan den rafflande avslutningen där han avgjorde med ett straffmål i sista sekunden. Som en saga. En perfekt saga.

Sagan var långt ifrån perfekt (vilket vi kommer till sen) men Mario Balotelli imponerande verkligen i sin debut. Med fysisk överlägsenhet skapade han ofta kaos hos Udineses försvarare. Han hade god hjälp av sin fyskiskt och frisyrlike Niang (ser bättre och bättre ut för varje match) och explosive “Il Faraone”.

När dessutom Montolivo var på bra danshumör på mitten, Flamini såg bättre ut än på en evighet (vilket kanske inte säger så mycket eftersom han typ spelat sju matcher under en evighet, men ändå) och när ytterbackarna agerade säkert var Milan klart bättre än Udinese.

Men i andra halvlek tappade de en aning av sin skärpa och Udinese tog sig in i matchen. Bonera gick bort sig och vips så hade Muriel och Pinzi trollat fram en kvittering till 1-1.  Ett resultat som det också hade blivit om inte Paolo Valeri hade blåst straff i sista sekunden.

ANNONS

Jag kan tänka mig att Balotelli inte var förste straffskytt, jag kan tänka mig att det fanns andra som ville ta straffen. Men i Balotellis värld finns det inte att han inte ska ta straffen. Det är det som skiljer honom från många andra. Det är bland annat det som gör honom som så bra. Det är det som gör honom lik Zlatan. För Balotelli missar inte en sådan straff, han har inget samvete för att den var feldömd. Han vill vinna och han vill bli matchhjälte.

Paolo Valeri skulle inte ens ha dömt matchen. När domare Daniele Massa som det hette: stoppats av fysiska problem, valde man märkligt nog inte att låta en av säsongens bättre domare, Daniele Orsato (som var straffområdsomare igår), att döma utan man ringde till en av säsongens absolut sämsta domare, Paolo Valeri.

Min första känsla var att det inte var straff, att Valeri i sin osäkerhet valde att blåsa “för” ett topplag och inte emot. Det var en sådana där typer av straffar som man under Calciopoli (och innanockså  för den delen. Och kanske även efter?) fått en fin fallskärm för i slutet av sin karriär eller garantier om att man fått fortsätta att döma i den högsta serien.

ANNONS

Nu får vi hoppas att Valeri bara var dålig för när jag vevat straffen så blir det ju tydligare och tydligare att det inte är någon straff. Heurtaux tacklar, tar bollen och sedan faller El Shaarawy över honom. Få domare hade blåst straff där,  men Valeri gjorde det. Det var ett skandalöst domslut sett ur betydelsen av utgången för matchen.

Gårdagen blev en stor succé för Balotelli. Segern tog Milan förbi Inter och ännu närmare en tredjeplats. För Silvio Berlusconi är en C.L-plats ett måste, precis som en valseger. Med hjäp av Mario kan han uppnå båda delarna.

Och så lite hjälp av Paolo också.

***

Jag valde att ligga lågt när många skrek att Inter hittat sin nya Jose Mourinho. Jag tycker att Andrea Stramaccioni har visat att han har taktiska färdigheter och en ambition för att lyckas. Men att vara tränare för en toppklubb är ingen dans på rosor. Inte minst när man inte har en helt välbalanserad trupp.

ANNONS

Men Inter har egentligen haft stora spelmässiga brister ända från omgång ett och troligen är det bara verkligheten som hunnit ikapp dem. Tycker tyvärr inte deras mercato förbättrade förutsättningarna så mycket heller.

Jag gillade verkligen våghalsigheten med Kovacic-värvningen och det syntes igår att han har stor potential men killen är ung och det är lite väl mycket begärt att han ska komma in och rädda laget i detta läge.

Värvningarna av Schelotto och Kuzmanovic är klart mer tveksamma. Schelotto är en begränsad spelare med lite för lite klass i sig för att lyfta kantspelet nämnvärt. Kuzamnovic känns som ett försök att hitta en ny Thiago Motta eller dra tillbaka tiden för Dejan Stankovic utan att riktigt lyckas.

Inter plockar poäng som ett bottenlag just nu och hade Stramaccioni hetat Zdenek i förnamn hade han kanske fått sparken med tanke på hur försvarsspelet såg ut igår. Inter känns i dagsläget inte som någon kandidat till tredjeplatsen.

ANNONS

***

Siena såg däremot igår verkligen ut som ett lag som kan klara sig kvar. Alessio Sestu gjorde inte bara drömmål utan var även hela tiden ett hot med sina pigga fötter precis som snabbe Emeghara. Siena har under Iachini blivit ett mer spelskickligt lag. Om kvaliteten på truppen  räcker till en salvezza är dock tveksamt. Men det finns plötsligt hopp igen.

***

Marco Rigoni hoppade in och drömdebuterade mot Lazio, Hans nickmål i sista sekunden fick Marassi att explodera och Genoa att inkassera tre mycket viktiga poäng. Nye tränaren Ballardini ser ut att ha gett laget större självförtreonde och mer spring i benen.

***
Om Andreas Granqvist gör 2-3 fina säsonger till för Genoa kan han bli en mini-ikon för klubben. Sånt kan man inte köpa för ukrainska miljoner.

***
Jag trodde det var ett skämt när jag hörde att Albin Ekdal inte var uttagen mot Argentina.

ANNONS

***

Hernanes är skadad och nu även Miroslav Klose och Lazio värvade inga förstärkningar under januari. Känns historien igen? Javisst, Tare & Lotito ser ut att göra exakt samma misstag som ifjol. Snacka om dumstrut.

***

Alessandro Matri gjorde ett mycket vackert mål mot Chievo. Tycker han ofta gör det bra när han väl får chansen och att han gått och blivit lite dåligt utnyttjad av Juventus.

***

Palermo värvade typ trettiosju nya spelare under januari men ingen som gör någon större skillnad. Det hade varit bättre att värva färre spelare men med större spets. I slutändan ligger säkert Palermos öde som vanligt i Fabrizio Miccolis fötter. Och kanske även i Sorrentinos händer.

***

Panagiotis Kone är de spektakulära målens man den här säongen.

***
Fiorentina hittade tillbaka till vinnarspåret i och med segern över Parma. Pizarro var tillbaka och Stevan Jovetic gjorde äntligen mål igen. Kanske är en stigande form att vänta.

ANNONS

***
För er som missade gårdagens krönika om Balotelli:

https://www.fotbollskanalen.se/italien/tv-se-experten-medicis-hyllningskronika-till-balotelli/

Publicerad 2013-02-04 kl 12:23

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto