Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Juve och Inter blev helgens vinnare

Inter gjorde något som de flesta andra Serie A-lagen inte gjorde, nämligen vann. Därför blev de tillsammans med Juventus något av helgens vinnare.

ANNONS

Segern över Chievo var ganska typisk för Inter den här säsongen. Den var svår att bli klok på, det fanns både toppar och dalar, det var spretigt. Och så fanns det Antonio Cassano. För mig var han matchens odiskutabla lirare. Varenda pass fanns det en tanke med, alltid utförd med varsam ömhet och sublim teknik. Det fanns en exakthet i varje aktion.

Annars var det mycket upp och ner. Försvarsspelet var rena parodin emellanåt, Gargano och Juan Jesus stod och sov vid baklängesmålet och det fanns ofta öppna gator bakåt. Framåt var det väl som vanligt, att man mer försökte ta sig fram med snabba omställningar än etablerat bollinnehav.

Walter Gargano kanske bäst profilerade gårdagens Inter. Upp och ner i sin insats.  Ibland så sprang han som en rabiessmittad hund som Chievo-spelarna inte kunde bli av med, men hans mottagningar studsade ifrån honom med flera meter. Han skruvade en frispark i  stolpen men hans passningar satt sällan på läppen.

ANNONS

Jag har även svårt att förstå grejen med Zdravko Kuzmanovic. Han springer som om han hade bly i låren, och är långsam i bolltransporteringen. Jag kan inte påstå att  jag tycker att Inter behövde ytterligare en långsam mittfältare som är bra i det “defensiva spelet” och jag kan inte se att Kuzmanovic kan göra något som inte Dejan Stankovic (tillbaka igår!) fortfarande kan.

Jag kan heller inte bli av med känslan att man inte vinner titlar med en spelare som Yuto Nagatomo i startelvan.

Men när Cassano är så bra som igår och Milito hade satt på sig skyttekungskorna (stor klass på målet), när Ranocchia hoppade högst av alla och när Cambiasso och Zanetti visade vägen med sin rutin och inställning , ja då spelar det inte så stor roll att det finns brister. I alla fall om motståndaren heter Chievo. Mot Fiorentina till helgen lär det krävas mer.

ANNONS

***

Roma har bytt tränare och spelsystem men var sig ganska likt. I första halvlek kändes det som att de hade något på gång och var bättre än Sampdoria. Men det var som om Samp kände av sina motståndare, för att sedan agera därefter. Som att de läste matchen bättre. Gianluca Sansone hoppade in och satte riktig fart på Samp medan Pablo Osvaldo trodde han kunde leka arrogant straff-hjälte.

Det var lite märkligt att det var just Daniele De Rossi (inblandad i två av baklängesmålen) och Pablo Osvaldo (straffen) som svek mest fast Zeman inte längre var där. För övrigt är Osvaldo helt iskall för tillfället. Det finns liksom inget mellanläge, antingen briljant eller irriterande usel. Tycker man även kan börja ifrågasätta Pjanics storhet. Han är liksom mycket väsen för ingenting, det känns som att det händer mycket när han har bollen men konsekvenserna är få. Man väntar liksom på att det ska lossna för honom men det händer aldrig.

ANNONS

Annars var det väl mest Erik Lamela som gav bäst signaler på kvalitet, han var vass igår. Det kan vara lite farligt när man inte får någon reaktion med en ny tränare, då brukar det kunna börja koka och bli irriterat. Jag tror att matchen mot Juventus blir mycket viktig för hur Roma kommer kunna ta sig an resten av våren.

Irriterad verkade även Sampdoria-tränaren Delio Rossi vara, på Nicoals Burdisso. Säkert något gammalt groll från Rossis tid i Lazio. Eller så sa argentinaren något väl valt ord. Det spelar egentligen ingen roll, Rossi måste sluta att spöa egna spelare eller visa finger så fort han blir provocerad. Han gör pastich på sig själv, han måste vara proffsigare. Annars kommer han ryka snart igen, vilket vore synd då han faktiskt håller på att bygga intressanta saker med Sampdoria.

***

ANNONS

Mario Balotelli var kanske inte lika bra som förra veckan, men han var återigen säker från elva meter och alltid på plats när det vankades målchanser. Annars tyckte jag Milan saknade Montolivo mycket, mittfältet var verkligen mest substans och extremt lite skicklighet. Milan var nog också glada att de slapp utvisning på Phillipe Mexes, i så fall hade kvitteringen troligen aldrig ägt rum.

***

Nu väntar en vecka med Champions League för Juventus och Europa League-spel för Inter, Lazio och Napoli. Milan börjar sin nedräkning mot Barcelona-matchen med att ta emot Parma på fredag.

Nu ökar vi takten!

Publicerad 2013-02-11 kl 11:42

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto