Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kvartsfinals-dörren sparkades in

Lorenzo Medici

Innan mötet mellan Celtic och Juventus hade jag “I Bianconeri” som ganska stora favoriter. Jag hade svårt att se hur de inte skulle kunna slå ut Celtic i två möten, inte minst när de avslutar på hemmaplan.

Men jag trodde verkligen inte att Juve skulle ha  0-3 att gå på i returen. Det är inte ett jätteläge utan det är helt enkelt avgjort. Conte kan vila halva laget om han vill.

Alessandro Matris tidiga mål skapade så klart en viss matchbild. Celtic attackerade och Juventus försökte kontra. Celtic skapade också en del halvchanser men Juve försvarade sig klokt.

Skickliga lag kan läsa av matchen, anpassa sig och förändra sig under spelets gång. Juve visste hur de skulle försvara sig, men också att det krävdes försök till kontra-attacker.

Som när Matri skarvade fram till Claudio Marchisio (magnifikt bra igår) som vände bort sin motståndare och smackade dit tvåan t ex. Eller när Marchisio spelade fram till Mirko Vucinic för trean. Celtic skapade så många chanser de kunde men var inte bra nog att ta vara på någon av dem. Juventus skapade så många chanser de tyckte sig behöva och tog vara på alla. Det är ofta de viktiga momenten som skiljer lagen åt.

Annons

Att inte vara speciellt bra men ändå behärska matchen på det sättet Juve gjorde är ett styrkebesked. Att veta när och kunna sätta i nådastötarna är inget som alla klarar av.

Juventus stora seger var inte bara bra för returen utan även för ligaspelet. Nu kan de spela mer avslappnat, lägga stort fokus på kommande seriematcher utan att behöva känna någon oro för att inte ta sig igenom dörren till kvartsfinal.

Den är närmligen redan insparkad.

Publicerad 2013-02-13 08:04

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto