Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Tottiprojektilen fällde den gamla damen

Romas nye tränare Andreazzoli har egentligen inte gjort något revolutionärt, men har däremot smart och logiskt nog  ändrat försvarsspelet. Med en trebackslinje som ligger mycket lägre ner i plan blir det mycket lättare att spela försvarsspel.

ANNONS

Zeman sökte det unika men också perfektion med sitt höga försvarsspel medan Andreazzoli tar en lättare väg till tryggheten. 1-0-segern igår mot Juventus kändes mer som ett avstamp för en fin vår än ett ensamt jubel i vildmarken.

Den första halvleken dominerades av Juve och  Roma satsade på snabba omställningar. Men Romas kontringar blev färre och färre och halvleken blev tråkigare och tråkigare. Därför var den andra halvleken som en positiv kalldusch. Farten höjdes, chanser skapades och det var främst Roma som visade framfötterna.

Jag tyckte trebackslinjen fungerade bra, Torosidis gjorde en härlig match på sin kant och även Lamela visade positiva tendenser. Men utan Totti, ingen seger. Vilken projektil! Buffon hann knappt reagera. Bara riktiga mästare gör sådant.

Juventus gjorde inte en av deras bättre matcher. Kanske var de lite slitna av matchen mot Celtic i veckan men framför allt tyckte jag deras match igår visade att två saker saknades för dem. Den ena var Marchisio, hans briljans och hans andravågskraft och den andra var en kreativ offensiv kraft, antingen en Cavani-typ eller ja, faktiskt en Totti-typ. För Juves del innebär det nu att Napoli har en jättechans att plocka in poäng på dem.

ANNONS

För Romas del kan segern betyda….massor. Segern kan ge dem en rejäl skjuts sjävförtroendemässigt och nytt hopp.

Tacka en 36-årig ung kejsare för det.

Publicerad 2013-02-17 kl 09:48

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto