Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Punktmarkera Messi?

Lorenzo Medici

Alla de italienska lagen som spelade Europa-Cup-spel förra veckan förlorade i helgen och nästan alla gnällde på det hårda schemat och skyllde förlusterna på trötthet. Men tittar man på de andra lagen som spelade Europa Cup-spel vann 13 av 18 lag i helgens ligaspel.  Alltså nästan 75 %.

Bayer Leverkusen fick till och med spela redan på lördagen, alltså mindre än 48 timmar efter sin Europa League-match. Så om någon nu överhuvudtaget hade rätt att gnälla så är det nog de. Och om nu alla basket-spelare i NBA eller alla hockey-spelare i NHL orkar spela tre gånger i veckan en hel säsong, varför orkar inte Serie A-lagen det ett par gånger under en säsong? Jag köper inte bortförklaringarna.

***
Jag kanske börjar förstå varför Pablo Osvaldo har en opålitlig spelsti. Ena dagen het och briljant, andra dagen kall och lat. Hans två tidigare före detta kvinnor har nu beklagat sig över att Osvaldo roar sig med sin nya tjej, Jimena Baron, i Prag och att han inte har sett sina barn på flera månader (han har alltså tre barn med två olika fruar). Ibland kanske ens karaktär i det vardagliga livet speglar av sig i karaktären på fotbollsplan.

Annons

***

Senaste från Cagliari och Is Arenas: Matchen mot Torinos ska spelas där…..men inför tomma läktare.

***
Giuseppe Iachinis beskrivning av sin nya guldgosse Innocent Emeghara: en mix av Suazo och Inzaghi. Klockrent.

***
Punktmarkera Messi eller inte? Det verkar vara frågan för Berlusconi. Problemet är att Barcelona är så mycket mer än Messi, det är lätt att glömma bort det i argentinarens storhet.

Personligen är jag tveksam till om en punktmarkering skulle vara lösningen. Vem skulle utföra det? Ambrosini? Muntari? Det bästa är nog att se till att hela tiden ha någon som understöder den spelare som går på Messi. Ännu bättre är det om Milan lyckas skapa ett eget offensivt spel så mycket som möjligt och hålla bollen borta från honom.

Självklart kommer det bli svårt för Milan att vinna över Barcelona på två matcher. Det är fortfarande skillnad i kvalitet lagen emellan men inget slag är ju förlorat förrän det är….förlorat.

Annons

Inte minst hemma på ett fullsatt San Siro.

Publicerad 2013-02-20 10:14

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto