Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

The X-Factor

Det skulle bli de ungas derby, spelarna med X-faktorn blinkandes som neonljus i natten. Det blev väl till viss det eftersom Stephan El Shaarawy gjorde mål och Mario Balotelli var med och testade Handanovic flera gånger om. Men både M´Bayte Niang ocjh Mateo Kovacic satt på bänken. Så snarare blev derbyts x-faktor ett x som i kryss-faktor.

ANNONS

Ett resultat som Lazio kan dra nytta av idag och Fiorentina imorgon. Ett resultat som faktiskt innebär att Catania och Roma plockade in på Milano-lagen. Ett resultat som gjorde att varken Milan eller Inter behövde inleda veckan med ångest.

Derbyts första tio minuter var Antonio Cassanos. Han dansade runt, smekte passningar och var alldeles för lurig för Milan-försvararna. Men Milan åt sig in i matchen och desto mer de åt desto rörigare blev Inters positioner. Plötsligt låg De Sciglio högt upp och Nagatomo befann sig lite varstans men inte på rätt plats vilket innebar att Guarin hamnade som ytterback. Inters mittfält fick aldrig fast bollen, Inter-spelarna pressade när de inte skulle och pressade inte när de borde ha gjort det.

Boateng hittade en yta där Nagaotomo inte fanns men borde ha borde funnits och El Shaarawy avslutade med stor klass. Solklar X-faktor. Sedan försökte Balotelli hitta rätt bakom Handanovic tre gånger om. Nick, skott, frispark men inget lyckades. Super-Samir var omutlig.

ANNONS

Det tog otroligt nog en hel halvlek innan Stramaccioni gjorde någonting åt högerkants-misären. Zanetti och Nagatomo bytte helt enkelt plats och Guarin trycktes längre upp i plan. Det ska inte ta 45 minuter att rätta till en sådan sak. Självklart blev det bättre på en gång. Inter skakade fram en jättechans när Abbiati gjorde en jätteräddning på Guarins styrning. Men sedan började Milan behärska matchen, de ägde mittfältet och såg ut att gå mot en seger.

Men nästan som från ingenstans dök inhoppande Schelotto upp och nickade in Nagatomos inlägg. Inters minst tänkbara mål-kombo hade slagit till. 1-1. Tacka Handanovic för det. Efter det blev inte Milans spel riktigt detsamma och Inter hade lättare att komma till bra lägen än tidgare. Milan borde naturligtvis ha tagit bättre vara på sitt överläge och sina chanser. Annars löper man alltid risken att bli straffad.

ANNONS

Båda kan nu ändå i ganska lugn och ro ta sig an helgens matcher. Milan tar emot Lazio på lördag för en ny direkt tredjeplats-drabbning medan Inter åker till Sicilien för att möta den nya C.L-kandidaten Catania.

Men först ska Napoli försöka hänga på Juventus i en tuff match mot Udinese och Lazio ska ta emot Pescara ikväll och försöka dra nytta av Milano-lagens kryss, och omvandla det till sin fördel.

***

Publicerad 2013-02-25 kl 12:02

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto