POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Juves revansch, Inters prestige och en Laziale på fel sida

Cesc Fabregas skar sig  igenom det svartvita försvaret och passade in bollen till Thierry Henry. Den gasell-liknande fransmannen gjorde inget misstag och sköt in bollen i mål. På  matchskylten lyste det: Arsenal 2 Juventus 0. Den gamla damen skulle aldrig komma att resa sig i returen. Detta var för sju år sedan, strax innan Calciopolis onda ansikte skulle visa sig.

Därefter har det varit en lång resa tillbaka för Juventus med spel i Serie B och hopplösa tränarval som Ranieri, Ferrara och Del Neri. Det tog sju år att återigen ta sig lika långt i världens mest ärorika fotbollsturnering för klubblag. Att ta sig in bland de åtta bästa i C.L ger ganska bra status.

Visst, Celtic var det lättaste laget de kunde få i en åttondelsfinal men Juventus visade upp en stor portion av proffsighet och skicklig cynism. De bjöd på individuell skicklighet men framför allt visade de en kollektiv styrka få lag besitter.

I en duell som i stort sett var uddlös i sin andra rond bjöd Juve-supportrarna på ett mycket maffigt tifo. Budskapet var tydligt: Vi är en storklubb och vi är tillbaka för att stanna.

***
Matchen mellan Tottenham och Inter har en stor dos av prestige i sig så som det ofta är när italienska lag möter engelska. Andrea Stramaccioni menar att han hellre väljer ligans tredjeplats än att gå vidare i Europa League. Jag förstår honom men å andra sidan är det Inter vi pratar om, ett lag som ska vilja nå båda målen utan diskussion. Det är som att Strama redan nu lägger sig lite i underläge, preparerar för en förlust.

Tittar man på de troliga uppställningarna ser Inters relativt defensiv ut och om man tycker att de spelat på kontring i ligaspelet lär inte kvällen bli annorlunda. Tottenham kommer föra spelet medan Inter kommer försöka ställa om när de få chansen.

Förutom en stark försvarsinsats så kommer det  krävas stora insatser från ett par offensiva spelare i Inter om de ska lyckas. Rodrigo Palacio har kapaciteten att vara en. Jag hoppas att Mateo Kovacic kan visa att han kan vara det och kanske kan Ricky Alvarez överraska. Eller kanske är det Antonio Cassano som sitter på de offensiva nycklarna? Kanske är han mer taggad att visa sin briljans nu än någonsin efter förra veckans tjafs.

Kanske är White Hart Lane en bra flygplats för “Peter Pan”.

***
Lazio får möta tyskt motstånd för andra omgången i rad. Denna gång är det Stuttgart som står för motstånd. Ett av tyskarnas anfallshopp är en italienare. Inte bara italienare utan även Laziale, Federico Macheda.

Machedas fotbollsresa gick ju aldrig så som man en gång hoppades eller trodde. Han slog igenom som supertalang i Manchester United när han i sin debut för A-laget hoppade in och avgjorde mot Aston Villa. Det har gått lite tid sedan dess där han bland annat haft misslyckade utlåningar till Sampdoria och QPR.

Ibland med stora talanger är det ju så att de stannar upp i utvecklingen för att sedan blomma ut lite senare. Macheda kan definitivt vara en sådan.

Publicerad 2013-03-07 kl 10:15
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå