POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

ÅtSTRAMAde av Spurs

Kanske hade Andrea Stramaccioni redan satt an tonen innan matchen. Han pratade om att han hellre kom trea i ligan än gick vidare i Europa League (C.L pengar väger tyngre än en Europa League-titel). Det ena spolierades nog igår och det andra är jag tveksam till om de lyckas med.

Inter gjorde minst sagt en slät figur av sig själva på White Hart Lane.  Långa stunder var de blåsvarta utspelade och försvarsspelet var försvunnet. Chivu och Ranocchia tabbade sig eller var inte på plats. Hade inte Handanovic varit så bra hade det kunnat bli ännu fler baklängesmål. Tottenham stramade åt Inter och knäckte dem.

Trots sitt underläge hade Inter ändå två jättechanser att göra mål på. Alvarez i första och Palacio i andra. Båda missade. Hade man gjort mål där hade returen kunnat se annorlunda ut. Nu ser det istället extremt svårt ut. Men framför allt känns det svårt för att Inter inte är hundraprocentigt intresserade av att ta sig vidare.

När Stramaccioni anlitades förra våren var jag övertygad om att det var en temporär lösning. Jag fick fel. Jag kände mig mycket tveksam till om det var rätt att anställa honom på heltid. Den tveksamheten har ofta glidigt över i övertygelse under den här säsongen. Så många gånger som jag tyckt att han missat med laguppställningen eller taktiken, så få gånger laget har kunnat bedriva ett eget kreativt spel.

Men han har alltid hunnit undan i sista stund, vunnit rätt match eller plötsligt fått saker att se bra ut. Som t ex i matchen mot Juventus i höstas eller när han med ett nödrop fick med sig tre poäng senast mot Catania. Italienska fotbollspresidenter brukar inte gilla att förlora stort i internationella matcher. Känslan av att göra bort sig inför den stora fotbollsvärlden brukar kunna irritera dem och Massimo Moratti såg med all rätt inte speciellt glad ut efter gårdagens förlust.

Jag har svårt att se att detta Inter ska klara av tredjeplatsen i ligan och att Stramaccioni är rätt man att leda dem. Mycket svårt. Om han bevisar mig fel är det mycket bra gjort. Men jag kan inte släppa känslan att vi snart kan se honom på bänk i Siena eller Chievo.

Och kanske är det den vägen han trots allt borde ha tagit först.

***

Lazio ser dock ut att kunna försvara Italiens färger i Europa League. Segern över Stuttgart på bortaplan med 0-2 bådar gott inför returen. Tränare Petkovic är på många sätt motsatsen till Stramaccioni.

För mig har bosniern imponerat oerhört hela säsongen och varit den som gett Lazio ett starkt grundspel baserat på bollinnehav och löpstyrka. Visst, man har haft en del dippar som mot Napoli, Siena och nu senast mot Milan men eftersom basen är så bra lagd hittar man alltid tillbaka.

Positivt var även att en “reserv” som Ederson fick göra mål. Att Onazi skulle göra mål hade jag tydligen på känn. I onsdags bestämde jag mig för att börja skriva en krönika om honom, My Peopele FC och Pastor T.B Joshua. Självklart gjorde Onazi sitt första mål för klubben.

Nästan som om jag fått en förutsägelse från Joshua själv……..

Här kan du läsa krönikan

Publicerad 2013-03-08 kl 10:23
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå