Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kan Zlatan återvända till Juve?

Lorenzo Medici

Italiensk media menar att Zlatan Ibrahimovic inte är nöjd i PSG, att staden inte osar fotboll, att medan Zlatan är på toppen av sin karriär så är den franska huvudstadsklubben fortfarande i konstruktionsfasen för något stort. Att Zlatan skulle vilja vara på väg bort från Frankrike må vara mest önsketänkande från italienskt håll men om vi nu leker med tanken, skulle han i så fall tänka sig att gå till Juventus?

Om Zlatan skulle återvända till Italien är det nog inte alls omöjligt att Juve ligger bättre till att värva honom än  Milan. Dels så är Turin-klubben klart mer rustade att kunna betala Ibra en hög lön och dels så är man mycket längre fram i sitt lagbygge. Ett Juventus med Zlatan är på en gång en titel-kandidat till Champions League.

Jag tror det skulle fungera utmärkt. En  Zlatan-typ är exakt vad Juventus behöver och även om han inte är en framtidsspelare som t ex Cavani skulle vara är han klart billigare. Sedan tror jag han skulle passa bra in med Antonio Conte. Båda är vinnarskallar.

Även om svensken talat gott om Milan så känns det som han hela tiden haft nån sorts respekt kvar för Juventus. Kanske skulle Zlatan lockas av att sluta den italienska cirkeln med att återvända till den klubb som en gång tog honom till Italien.

Annons

Jag har ändå svårt att se att Zlatan skulle lämna PSG redan nästa säsong men jag trodde ju i och för sig inte att han skulle lämna Barcelona vid samma tidpunkt för ett par år sedan heller. Med Zlatan vet man aldrig vad man kan vänta sig.

Kanske är det just det som Juventus räknar med.

***
Udinese och Roma spolierade nog sina chanser till en tredjeplats igår. Tyckte inte att någon av dem såg ut att vara redo för det heller. Oavgjort kändes rätt i en något märklig match. Det var svårspelat och sällan välspelat. Roma hade hyfsad kontroll efter sitt ledningsmål.  Men som om Roma-gudarna ville dela ut lite elak karma gjorde Luis Muriel ett snyggt kvitteringsmål strax efter att Francesco Totti blev utbytt. Som att man inte byter sin kung ostraffat.

Sedan följde en rad av konstiga situationer. Heurtaux blev utvisad efter en onödigt hård glidtackling, Osvaldo missade öppet mål men som hade föranletts av en solklar frispark när Balzaretti kapat Pereyra. Torosidis ville ha straff men fick det inte. Det var svårt att se men att döma av reaktionerna var nog Danilo aldrig på greken.

Annons

Det var många märkliga situatoner och domare Guida hade ofta dålig koll och karaktär. Det fanns t ex en situation när han enligt mig felaktigt gav Domizzi gult kort för filmning. Domizzi tog i för kung och fosterland men blev lite touchad av en Roma-back. Absolut ingen straff men inte heller filmning. Celi lät sig bli utskälld av Domizzi efter noter både en och två gånger. Så gör en spelare när han vet att domaren inte har någon pondus.

Hur som helst var det på något sätt ett rättvist resultat.

***
Idag spelar nog Palermo och Siena om en sista chans att hänga kvar.

***
Lazio och Fiorentina spelar om chansen att hänga på Milan.

***

Inter spelar både om en tredjeplats och om stoltheten efter den pinsamma förlusten mot Tottenham

***
Tappar Napoli poäng samtidigt som Juventus vinner är nog scudetton halvt i svartvita händer.

Annons
Publicerad 2013-03-10 08:33

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto