POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Vissa ögonblick är mer guldkantade än andra

Vissa tillfällen känns som historiska moment, som foton att sätta in i historieböckerna. Emmanuele Giaccherinis mål i slutminuten mot Catania kändes som ett sådant ögonblick. Det kändes som att scudetton avgjordes just där.

Inget enskilt mål bärgar en scudetto i sig men vissa mål blir symboliska. Kanske är det lite tidigt att ropa hej, men att ligga nio poäng före Napoli och elva före Milan i detta läge kräver en historisk kolaps av Juventus för att scudetton ska slippra dem ur händerna.

Självklart har Juventus dominans handlat mycket om att Napoli inte orkat stå upp som en äkta scudetto-kandidat, för att Milan inte hittade rätt melodi förrän efter jul, för att Inter och Roma befinner sig i en identitets-kris och för att Fiorentina bara är i början av något vackert.

Men att Juventus nu ser ut att vinna sin andra raka scudetto fastän man måste “dubbla” med C.L är inget konstigt eller förvånande därför att man helt enkelt har den bästa truppen. Juventus har ingen världsanfallare men många rätt bra och man har ett försvar av granit och ett mittfält av guld. Vi ska heller inte glömma bort att de har en av världens bästa målvakter. Sådant ger ovärderlig trygghet.

***
Om det var härligt att se euforin efter Giachherinis mål var det klart mer bedrövligt och sorgligt att höra de rasistiska och elaka ramsorna mot Balotelli och mot Napoletanarna.

***

Allt det jag sagt om Inter och Stramaccioni den senaste tiden personifierades igår mot Bologna. Jag behöver inte upprepa mig mer.  Inters mercato ska vi inte ens gå in på. Schelotto, Rocchi, Kuzmanovic……aaahhhh Branca är nära att tända eld på sig själv….eller borde det inte vara Morattis som tänder eld på honom?

Stramaccioni säger att tredjeplatsen fortfarande är möjlig. Vem försöker han lura? På det sättet som Inter har spelat efter jul kommer man inte klara en Europa League-plats. Strama känns lite som en alkoholist som lever i förnekelse.

***
Fiorentinas seger över Lazio gör att de plötsligt känns som det största hotet mot Milan och Napoli. Jag skulle dock inte räkna bort Lazio riktigt än, men visst skulle de behövt lite mer spets från vinter-mercaton (och nej, Saha är nog varken spets eller bredd)

Ljajic och Jovetic är ett oortodoxt men vackert och väl fungerande anfallspar. De spelar lite som tvillingarna Sedin tillsammans.

***
Palermo är nu mycket nära Serie B. Inte för att fem poäng inte går att ta igen. Men hur ska ett Palermo under isen kunna passera ett ändå rätt välspelande Genoa? De måste ju nu även ta sig förbi ett formtoppat Siena.

Även om det är ekonomiskt tufft att åka ur Serie A kan det vara bra för de rosasvarta. Börja om, rensa truppen från fem miljoner onödiga spelare och faktiskt för en gångs skull satsa på duktiga egna spelare som te x Sanseverino, Bollino, Prestia osv. Hitta spelare som blöder för klubben. Hitta en tränare som kan få laget att lysa igen.

**
Victor Ibarbo och Amauri var gårdagens triss-hjältar. German Denis var dubbel-hjälte, fint det med.

***
Det är visserligen tio omgångar kvar att spela men visst kändes det som att någonting avgjordes igår. Vissa ögonblick känns mer guldkanatade än andra.

***
För er som missade eller vill se krönikan om Alessandro Diamanti igen finns den här

Publicerad 2013-03-11 kl 09:29
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå