POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Det enda som återstår är att komma tillbaka

Jag hade ju nosat upp att M´Baye Niang kunde få en avgörande roll mot Barcelona. Problemet var att han inte blev någon större frälsning utan snarare en förbannelse. Inte för att det hade blivit någon skillnad med Giampaolo Pazzini (han hade t ex aldrig sprungit till sig det läget) men det gick inte att bortse från det faktum att den unge fransmannen var inblandad i matchens stora momentum. På ett negativt sätt.

Mascherano nickade fel och Niang fick fritt fram mot mål. Han gjorde det mesta rätt förutom precisionen på skottet. Stolpe…..ut. En sådan miss kostar normalt sett en hel del men när Iniesta svischade fram, och stötte fram bollen till den där Messi som lurade in 2-0 kostade det mer än en hel del.

Det är sällan man ser en match dansa på en så skör lina, vackla från den ena extremen till den andra. Där, på bara någon minut befann sig matchen i sin vågskål. Men den vägde aldrig över till rödsvart. För den katalanska stoltheten befann sig på topp och då är det svårt att stå emot.

Det fanns fler små detaljer som avgjorde till Milans nackdel som Ambrosinis lilla fumlighet vid 2-0-målet, Constants slarviga iver vid 3-0-målet eller Robinhos bortkastade frispark i slutminuten (ibland känns han verkligen 100 % strandfotboll och 0 % hjärna).

Det går att härleda de små detaljerna, dissikera dem och försöka förstå varför Milan tappade 2-0 till 4-2. Men egentligen handlar det bara om att Barcelona är ett bättre lag än Milan och att det är få lag i världen som kan matcha dem på Camp Nou. Så enkelt är det. Alla små missar är delar av helheten. Den helhet som Barcelona behärskar så väl.

Förutom Lionel Messis briljans var Andres Iniesta fullständigt magnifik igår. Till skillnad från första mötet spelade han på den position där han är som bäst och jag tror det hade stor betydelse för Barcas spel. Milan har åkt ut ur Champions League för den här gången.

Det enda som nu återstår för Milan är drygt två månaders jakt för att komma tillbaka igen.

Publicerad 2013-03-13 kl 08:32
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå