POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Vem blir Inters nya tränare?

Det skrivs mycket om Andrea Stramaccioni om hans framtid, om hans eventuella ersättare. Massimo Moratti har gått ut tydligare än tidigare och antytt uppryckning. Den här gången verkar Morattis ilska kunna leda till att Inter har en ny tränare nästa säsong.

För att Stramaccioni ska få vara kvar nästa säsong krävs nog minst en tredjeplats. Att bara klara en Europa League-plats för andra året i rad skulle vara ett sportsligt misslyckande och ett ekonomsikt bakslag. Med tanke på att spelet ofta sett dåligt ut måste det till spel i C.L för att Strama ska hänga kvar. Jag tror inte han kommer lyckas.

Skulle Stramaccioni få sparken innan säsongen är slut tar Giuseppe Baresi/Luis Figo över. Men vem tar över nästa säsong? Här är tio alternativ:

10. Diego Simeone  2%
Min personliga favorit till att ta jobbet. Men i och med att han förlängt med Atletico Madrid har chanserna mer eller mindre försvunnit. Synd.

9. Roberto Mancini  2,5%
Har inte dykt upp som ett rykte ännu. Det finns stor chans att han inte tränar Manchester City nästa säsong och kan då kan han komma att återvända till Italien. Tillbaks till Inter? Nja, bara om de fem, sex alternativen före tackar nej.

8. Vincenzo Montella  2,5%
Skulle kunna segla upp som ett namn. Problemet är att om Inter jagar en ny tränare till nästa säsong innebär det att de inte har kvalificerat sig för C.L och då kan han lika gärna vara kvar i Fiorentina.

7. Jose Mourinho 5%
Inter och Morattis drömvärvning. Mourinho älskar fortfarande sitt Inter men känslan är att han först och främst vill till England……eller ta sig an utmaningen PSG.

6. Marcelo Bielsa  5%
Den galne profeten från Rosario var aktuell för Inter innan man plockade in Gasperini och kanske vill Moratti göra ett nytt försök på argentinaren.

5. Francesco Guidolin 7,5%
Förtjänar chansen att träna ett storlag. Frågan är om han är en “storlagstränare”? Jag är tveksam. Men kanske är det denna sommar som Guidolin (även Napoli kan vara en tänkbar destination) får sin chans och tar den.

4. Walter Zenga 7,5%
Gammal Inter-legend som gjorde sig ett tränar namn med Catania. Sedan gick det åt pipan med Palermo och har sedan dess tränat Al Nassr och Al Nasr. Ploppat upp i media som ett av alternativen och med tanke på hans historia så är det ju förståeligt. Men tittar man på hans track-reckord är det inte det.

3. Luciano Spalletti  10%
Det surrades en del förra året om Spalletti och kanske kan han dyka upp som ett alternativ även den här säsongen. Hans sejour med Zenit kan vara på väg mot sitt slut.

2. Laurent Blanc 18%
Har spelat i Inter och under Massimo Moratti. Presidenten gillar Blanc och han är ofta lite svag för romantisk nostalgi. Blanc gjorde lysande ifrån sig med Bordeaux men lyckades inte med franska landslaget.

1. Walter Mazzarri 40%
Jag trodde ju redan att han skulle komma förra säsongen. Men Inter valde att satsa på Strama och Mazzarri fortsatte med sitt Napoli. Denna sommar kan det nog bli av. Mazzarris kontrakt går ut med Napoli i sommar och det känns som att han vill ha en ny utmaning.  Jag tror att han kommer få en rätt snart.

***

Publicerad 2013-03-14 kl 09:34
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå