POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Den moderna fotbollens och den omoderna arenans seger

Det blev mycket kamp, glöd och hårda tag när Juventus gästade ett fullsatt Stadio Dell´Ara. Kanske var det just stämningen som gjorde Bologna-spelarna lite övertända, för även om viljan fanns hos dem fanns inte alltid kunnandet.

Juventus däremot väntade ut sina motståndare i vetskap om sin kapacitet. Man litade till sin stabila backlinje och visste att chanser skulle dyka upp. Mirko Vucinic dyrkade upp försvaret med en härlig vändning och placerade bollen i mål. Samme spelare var sedan inblandad i Juves andra mål som Marchisio gjorde.

Vucinic lever alltid de små marginalernas liv. Igår framstod han som briljant medan andra dagar kan han framstå som irriterande. Han försöker sig liksom alltid på de svåra lösningarnas utvägar och då balanserar man mellan geni och idiot.

För övrigt var det många i Juventus som var bra, backlinjen, Pirlo och Marchiso. Även Giovinco gjorde en bättre match än på länge. Juve spelar en vägvinnande modern fotboll.

Bologna gjorde kanske inte en så mycket sämre match än vad de gjorde mot Inter och Fiorentina (då de vann) men igår mötte de helt enkelt ett bättre motstånd, de hade väldigt svårt att skapa riktiga målchanser.

Lustigt nog var inhoppande Naldo inblandad i båda baklängesmålen, bytet som tränare Pioli gjorde var tänkt att stärka defensiven men resultatet blev det motsatta. Det ska dock sägas att brassen inte kan lastas helt för förlusten.

För tittar man noga på Juventus andra mål kan man se att Bolognas Diego Perez tokrusar in i en situation dä han skulle stått kvar, något som ledde till att Juve vann mark och tog sig sedan fram och gjorde mål. Sådana små detaljer är viktiga. Men Perez har ju alltid varit en spelare som levt på sin frenesi, tuffhet och dynamik och inte på kreativitet och spelintelligens.

För drygt ett år sedan var jag på Stadio Dall´Ara. Dagen innan hade jag varit på Juventus Stadium. En ny modern arena och en gammal omodern. Den gången var det långt ifrån fullsatt på Dall`Ara.

Men när det väl är som igår, är det fantastiskt. Då tänker jag att det inte handlar om huruvida arenan är modern eller omodern utan att det handlar om ifall det är mycket folk på arenan eller inte.

Så hur mycket wifi du än pumpar in eller hur mycket guld du klär sittplatserna i så kommer det aldrig att spela störst roll, det är atmosfären som är viktigast. Risken är att de nya arenorna med tiden kommer bli lite tråkiga i sin rätt likartade stöpta form.

Visst förstår jag att det handlar om att äga sin arena och dra nytta av det ekonomiska för att hänga med övriga Europa och det är därför jag inte slår på den stora trumman. Jag förstår och anser därför att det är nödvändigt med en upprustning av de italienska arenorna. Men jag kommer att sakna den gamla betongen.

Sången från en gammal klassisk arena ekar trots allt vackrare än från en ny modern arena som fortfarande väntar på att fyllas med historik.

Publicerad 2013-03-17 kl 08:11
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå