POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Så går det i Europa-striden

Milan, Napoli, Fiorentina och Roma vann alla igår och även om Lazio förlorade så är de fortfarande med i striden. Kampen om Europa-platserna kommer bli en mycket spänannde historia. Hur kommer det egentligen att gå och hur ser programmen ut för lagen? Min kristallkula lyder så här:

NAPOLI
Program: Torino (b), Genoa (h), Milan (b), Cagliari (h), Pescara (b), Inter (h), Bologna (b), Siena (h), Roma (b)

Har jämfört med sina konkurrenter ett relativt lätt program. Mötena med Milano-klubbarna är nog de tuffaste och blir viktiga. Bör helst ha säkrat avancemang till C.L innan sista bortamatchen mot Roma. Annars kan det bli en riktig rysare.

Poängprognos: 19
Slutpoäng: 75

MILAN
Program: Chievo (b), Fiorentina (b), Napoli (h), Juventus (b), Catania (h), Torino (h), Pescara (b), Roma (h), Siena (b)

Efter matchen mot Chievo kliver Milan in i en tuff nyckelperiod. Fiorentina, Napoli och Juventus på raken är ingen promenad i parken. Klarar de sig ur det med 4-6 poäng ser det bra ut inför fortsättningen då programmet blir lättare. Roma i näst sista omgången kan också bli mycket viktig.

Poängprognos: 20
Slutpoäng: 74

FIORENTINA
Program: Cagliari (b), Milan (h), Atalanta (b), Torino (h), Sampdoria (b), Roma (h), Siena (b), Palermo (h), Pescara (b)

Fiorentina har bara Milan och Roma kvar att möta av topplagen men har en del småluriga matcher som t ex Atalanta och Sampdoria på bortaplan. De kan även hålla tummarna att både Palermo och Pescara redan är avhängda när de ska möta dem i säsongens två sista omgångar.

Poängprognos: 17
Slutpoäng: 68

INTER
Program: Juventus (h), Sampdoria (b), Atalanta (h), Cagliari (b), Parma (h), Palermo (b), Napoli (b), Lazio (h), Genoa (b), Udinese (h)

Börjar med att möta Juventus på hemmaplan direkt efter uppehållet och åker sedan tre dagar senare för att möta Sampdoria på bortaplan i en uppskjuten match. Har sedan ett rätt okej program framför sig ända tills det antagligen avgörs mot Napoli och Lazio i början av maj.

Poängprognos: 17
Slutpoäng: 64

ROMA
Program: Palermo (b), Lazio (h). Torino (b), Pescara (h), Siena (h), Fiorentina (b), Chievo (h), Milan (b), Napoli (h)

Roma imponerar spelmässigt för tillfället och har ett tämligen bra program kvar. Rom-derbyt blir självklart en nyckelmatch och även bortamötena med Fiorentina och Milan kommer bestämma deras öde. Bortamatcher mot Palermo och Torino är dessutom knepigare än vad man kan tro.

Poängprognos: 18
Slutpoäng: 65

LAZIO
Program: Catania (h), Roma (b), Juventus (h), Udinese (b), Parma (b), Bologna (h), Inter (b), Sampdoria (h), Cagliari (b)

Är inte i toppform och lider lite av skadeproblem samt att man inte förstärkte truppen under vintermercaton. Dock ska man inte räkna bort dem då de ofta lyckats komma tillbaka när man tror att de är på väg att tappa. Rom-derby samt Juventus veckan efter blir en mycket viktig period. Dessutom har man under den perioden dubbelmötet med Fenerbache i Europa League. Bortamötet med Inter i den 36:e omgången kan bli helt avgörande.

Poängprognos: 16
Slutpoäng: 63

CATANIA
Program: Lazio (b), Cagliari (h), Chievo (b), Palermo (h), Milan (b), Siena (h), Sampdoria (b), Pescara (h), Torino (b)

Komer inte kunna vara med och hota om Europa-platser i slutändan.

Poängprognos: 11
Slutpoäng: 56

Detta skulle innebära att Napoli tar direktplatsen till Champions League med hårsmån före Milan som tar den sista C.L-platsen. Fiorentina och Roma tar platserna till Europa League. Lazio och Inter kan dock ta sig ut till Europa via en seger i italienska cupen. Om däremot Roma vinner cupen kommer enligt mina beräkningar det bli Inter som tar sista Europa League-platsen via en sjätte placering i ligan. Men eftersom jag tippar att Lazio vinner cupen tror jag att de tar den sista Europa League-platsen.

Hur tror ni att det går?

***
Napoli och Fiorentina hade så många chanser att de borde avgjort sina matcher tidigare men det är lite av deras akilleshäl och charm på samma gång.

***
Jaha, då var Edinson Cavanis måltorka över, nu lär det väl drösa in mål framöver.

***
Goran Pandev var riktigt bra igår, tyvärr har han varit så där bra alldeles för sällan den här säsongen. Att dessutom bara ha gjort tre mål är inte gödkänt.

***
Roma var riktigt bra igår mot Parma och fortätter de på detta vis måste Aurelio Andreazzoli vara högaktuell för jobbet även nästa säsong?

***
Michael Cianis tidiga utvisning mot Torino kan ha kostat dem matchen. Tyvärr har fransmannen haft ett par riktiga djupdykningar den här säsongen.

***
Palermo förlorade mot Milan och tog yttreligare ett steg mot Serie B. Trots det tyckte jag dock att det såg spelmässigt bättre ut än tidigare. Kan Giuseppe Sannino bli en siciliansk frälsare månne?

***
Visst skulle Cristian Zapata fått rött kort för målchansutvisning igår mot Palermo. Fördelarna från domarna börjar bli många för Milan nu.

***
Mario Balotelli gjorde kanske inte sin bästa match mot Palermo men han var iskall från elva meter (igen) och var på rätt ställe när han satte tvåan. Så gör en riktig målskytt. Mer oroande är kanske att El Shaarawy var irriterad när han blev utbytt. Att han och Balotelli tar ut varandra låter jag vara osagt men visst kommer media försöka leta sådana tendenser framöver.

***
Pescara kommer lämna in rapport till fotbollsförbundet efter matchen mot Chievo. De menar att domare Paolo Mazzoleni ska ha sagt  “Ni ska lära er att snacka bättre under veckorna” till Pescaras president Sebastiani. Om det är sant är det klara bevis på att saker och ting inte har ändrats. Och helt ärligt varför skulle de ha gjort det?

Publicerad 2013-03-18 kl 10:54
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå