POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Är Napolis framtid ljus även utan Cavani?

Napoli kan komma att stå vid ett vägskäl efter säsongen. Jag tror att detta blir Walter Mazzarris sista säsong i klubben och jag tror att Edinson Cavani kan komma att säljas om någon klubb hostar upp rätt siffra (vilket jag tror någon gör). Men det behöver inte bli vägs ände, en regression utan en början på något nytt.

Corriere dello Sport presenterade igår fem namn för Napolis framtid. Modibo Diakité, Antonio Nocerino, Pedro Obiang, Luis Muriel och Leandro Damiao. Om vi utgår från att Napoli säljer Cavani dyrt är alla de värvningarna möjliga. Jag skulle dock inte välja alla dem.

Modibo Diakité
Är enligt CDS i stort sett klar för Napoli. Diakité är i sina bästa stunder en bra försvarare och om man väljer att inte köpa loss Rolando har den värvningen en ännu större mening.

Antonio Nocerino
Har inte fått spela speciellt mycket för Milan på sistone och kan komma att offras av “I rossoneri”. Napoli är en fullt möjlig ny adress för honom. Bra att ha i rotationsystemet på mittfältet och skulle vara en klar uppgradering gentemot Donadel.

Pedro Obiang
Tror jag inte Napoli kommer värva utan istället……

…..Radja Nainggolan
Som de var nära att värva redan i januari. Båda är mycket duktiga spelare om än rätt olika i sina spelstilar. Nainggolan är en Behrami fast med en vassare offensiv (jag tror dock att de kan spela tillsammans utan problem) medan Obiang har lite mer smartness över sitt spel. Jag kan tänka mig att Obiang blir väldigt dyr, eller att Sampdoria vägrar sälja  medan vad gäller Nainggolan har Napoli säkert redan kommit överens om ett pris med Cagliari.

Luis Muriel
Skulle vara en härlig värvning. En spelare som kan göra det där lilla extra tas alltid emot med stor entusiasm av de napoletanska supportrarna. Det bor en superstjärna i Muriel.

Leandro Damiao
Skulle kanske aldrig kunna fylla ut Cavanis skor fullt ut men är en anfallare i ungefär samma anda. Bra på huvudet, vass i straffområdet.

Jag skulle även bredda truppen med dessa spelare:

Mattia Perin eller Andrea Consigli
Morgan De Sanctis är på väg utför i sin karriär. Den här säsongen har han gjort flera blunders och känns hela tiden orolig. Napoli behöver någon som kan ta över. Perin är det bästa namnet på sikt men han kan bli dyr. Atalantas målvakt Consigli kan bli billigare och är redo att ta över på en gång.

Salvatore Bocchetti eller Marco Capuano
Bocchetti är napoletanare och har ofta velat komma hem. Kan man få honom för en relativt billig peng skulle de få en försvarare att rotera med. Lyckas de inte med det kan de alltid ta vara på Pescaras Capuanos sjunkande värde. Förra säsongen var han mycket bra och målades upp som en av Italiens största talanger. Idag finns han knappt på Serie A-klubbarnas shopping-listor. Jag tror att Capuano är en mycket bra försvarare i grunden och att han i rätt omgivning skulle lyckas.

Adrian Centurion
Till sist skulle det sitta fint med en ny argentinsk “coming Star”. Centurion har speed och dribblingsskicklighet och är en spelare både för nutid och framtid.

En elva skulle kunna se ut så här (4-2-3-1): Consigli; Maggio, Britos, Cannavaro, Armero; Nainggolan, Inler; L. Insigne, Hamsik, Muriel; Damiao.

AVB: Gamberini, Diakité, Bocchetti, Zuniga, Mesto, Nicolao, Nocerino, Behrami, Fornito, Palma, R. Insigne, Pandev, Centurion.

Med dessa värvningar skulle Napoli kunna få ett minst lika slagkraftigt lag som man har nu fast Cavani lämnar. Dessutom bör man satsa på den gyllene kull man har bakom kulisserna. Napoli har kanske den bästa spetsen på ungdomssidan i hela Italien.

Talangerna
Man har fyra mycket spännande 94:or: Roberto Insigne som kan bli ännu bättre än sin broder. Sedan har man ” I tre Giuseppi” i samma årskull: Giuseppe Nicolao som är en härlig ytterback och de lysande mittfältarna som ettrige Giuseppe Palma och begåvade Giuseppe Fornito.

Längre ner i åldrarna har Napoli de tekniska supetalangerna Gennaro Tutino och Felice Gaetano, båda födda 1996. Taktiskt duktige mittfältaren Luca Palmiero (också född 1996) är inte lika spektakulär som Tutino och Gaetano men är också ett starkt framtidsnamn precis som 97:an Salvatore De Iorio (anfallare).

Dessa talanger får inte slarvas bort, utan ska slussas in, för Napoli har inte haft så här starka talanger så länge jag kan minnas.

Ett napoletanskt liv utan Mazzarri och Cavani kan verka hopplöst och visst kommer de sakna sin Matador och hans unika briljans men jag tror det finns en fin framtid för Napoli även utan dem, bara man lägger pengarna på rätt spelare och väljer rätt tränare.

Rätt beslut överlever alla avsked.

Publicerad 2013-03-21 kl 10:11
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå