Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Mercato-feber i landslagslunken

Lorenzo Medici

Så här i lite halvtrista landslagstider så nalkas sommarmeracaton som ett ljus man kan drömma sig bort i. Det är alltid spännande att blicka framåt. En del spelare kommer anlända och en del kommer lämna.

Två stjärnor som kan vara på väg in:

Luis Suarez
Enligt landsmannen Edinson Cavani vill Suarez lämna om Liverpool inte kommer spela Champions League nästa säsong. Det kommer de ju inte göra och när en spelare börjar sätta sådana krav och sådan press på klubben brukar det för lagmoralens skull vara smartast att sälja. Jag tror att tiden är inne för en försäljning av Suarez i sommar.

Det kommer inte saknas anbud. Det är möjligt att det kommer finnas Premier League-klubbar som vill köpa honom men jag tror att Suarez vill längre söderut, Spanien eller Italien.Om t ex Real Madrid ger sig in i leken tror jag de är stora favoriter at signa honom men om inte så tror jag att Suarez mer och mer växer sig som Juventus stora anfalls-mål.

Annons

Även om Suarez inte har den fysiska anfallskraft som t ex Zlatan eller Cavani såhar  är han en mycket duktig avslutare vilket är något som Juve behöver då Vucinic och Giovinco fortfarande inte visat sig vara det. Jag tror att det finns goda chanser att Suarez bär en svartvit tröja till hösten.

Alexis Sanchez
Enligt rykten håller Arturo Vidal på att försöka övertala sin landsman Alexis Sanchez att komma över till Juve. Men om vi nu tänker oss att ovannämnda tes (Suarez) går i uppfyllelse lär inte Juve köpa Sanchez.

Jag gillar tanken med Sanchez till Juve men då skulle de få yttreligare en “Seconda punta-typ”, något jag gissar att de inte behöver om de tänker behålla Vucinic och Giovinco. Däremot passar Sanchez in som handsken i ett 4-2-3-1-system. Vilket då självklart leder oss in på Inter. Om Stramaccioni stannar nästa höst lär Inter försöka skaffa spelare så att han kan använda sitt prefererade system.

Annons

Om vi tänker oss att Inter inte tar sig till C.L och ska värva Icardi för ca 15 miljoner euro kommer det inte finnas pengar till att köpa loss Sanchez. Därför är endast ett lån (säkerligen med köprätt) av chilenanren det troliga.

Tänk er ett Inter med Sanchez, Palacio och Cassano bakom Icardi eller Milito. Mamma mia vilken offensiv. Det vattnas i fotbollsmunnen. Även utan Stramaccioni kan en sådan line-up passa bra in på tränare som t ex Lucescu eller Bielsa.

Det finns tusentals andra spelare som kan byta klubbar i sommar. Här är några axplock:

Zlatan Ibrahimovic
Juve är intresserade och om Zlatan själv bestämmer sig för att göra slut på Frankrike-äventyret så blir det väl också så? The italian return of Zlatan part II?

Marco Verratti
För varje gång som Verratti bänkas ökar chanserna för att att han ska återvända till Serie A. Desto sämre det går för PSG desto större är chansen att syndabockar ska hittas och dyrare nyförvärv ska köpas. Som t ex nya innermittfältare. Jag blev otroligt besviken när Verratti lämnade Serie A men kanske behöver jag inte vänta länge till innan lyckan av ett återvändande infinner sig.

Annons

Stevan Jovetic
Kan komma att försvinna efter säsongen. Juve vill ha  honom men Fiorentina vill nog helst sälja honom utomlands. Arsenal? City? En Champions League-plats skulle öka chanserna för att han stannar.

Radja Nainggolan
Napoli kom nog muntligt överens med Cagliari redan i januari. Säljs Cavani finns det gott om pengar. En spelare som  tex Milan och Inter också skulle må bra av.

Ezequiel Cirigliano
Tuff och defensivt skicklig argentinsk mittfältare som är på många italienska klubbars läppar. Inter, Fiorentina, Napoli eller Lazio är alla tänkbara adresser.

Leandro Damiao
Om Napoli säljer Cavani är Damiao en smart ersättare.

Ciro Immobile
Kan nog vara på väg bort från Genoa efter den här säsongen. Juve äger halva delägarskapet och vill säga sitt. En återförening med Insigne?

Angelo Ogbonna
Det kommer nog bli en riktig dragkamp om den duktige italienske försvararen. Inter är nog mindre intresserade eftersom man har två unga duktiga mittbackar i Ranocchia och Juan Jesus men Milan, Napoli, Roma och Lazio dreglar nog alla efter Ogbonna. Se dock upp för klubbar som PSG och Manchester-klubbarna.

Annons

Pedro Obiang
Många klubbar i Italien är ute efter honom som te xJuve och Napoli. Jag tror dock att Obiang gör minst en säsong till i Sampdoria.

Fabio Quagliarella
Om Juventus anfalls-värvar hårt i sommar (Llorente är ju redan klar) lär någon eller några ryka. Quagliarella lär vara en av dem. Roma och Fiorentina skulle passa honom bra. Även Parma är intresserade.

Davide Santon
Trivs bra i Newcastle men kan tänka sig att lämna för favoritklubben Milan. Finns behovet hos de rödsvarta?

Kevin Strootman
En mittfältstyp som Milan skulle behöva.

Juan Quintero
Har glömts bort lite men Pescaras mittfältare är fortfarande en super-talang. Milan, Juve, Inter och de andra har säkert inte glömt bort det.

Luis Muriel
Kanske blir det bara en säsong i Udinese. Om Muriel fortsätter att göra en bra vår kan hans status öka hos t ex Juve och Napoli.

Annons

Sebastian Giovinco
Jag har svårt att se att han skulle få lämna Juve redan nu men om han fortsätter att underprestera under våren och Juve väljer att skaffa ett koppel av nya anfallare är det inte omöjligt. Fiorentina skulle vara ett spännande alternativ i så fall.

Felipe Anderson
Hernanes har ännu inte förlängt vilket ökar ryktena för att han säljs i sommar. Om Lazio inte tar sig till C.L ökar väl oddsen ännu mer. Felipe Anderson kan bli hans ersättare. Synd, hade inte Lazio sjabblat hade de kunnat spela tillsammans redan nu.

Alessandro Diamanti
Kanske får han sin chans i sommar att går till en storklubb. Om Inter bestämmer sig för att göra sig av med Cassano kan Diamanti bli en smart ersättare.

Thiago Alcantara
En personlig favorit som kanske kan anlända till Italien om han fortsätter att inte få den speltid han behöver. Pappa Mazinho spelade i Lecce och Fiorentina under 90-talet.

Annons

Lucas Mugni
Ytterligare en personlig favorit. Har kvalitén för ett topplag men skulle behöva något år i en mindre klubb som t ex Palermo (om de hänger kvar), Torino, Parma eller Sampdoria.

Gonzalo Mastriani & Rodrigo Battaglia
Två stjärnor i görningen som Parma borde ha värvat både en och två gånger. Av olika outgrundliga anledningar har det inte blivit så. I sommar är det nog sista chansen innan någon annan hinner före.

Pontus Jansson
En annan spelare som Parma är intresserade av. Jag tror att han lämna Malmö för Emilia Romagna-klubben i sommar.

Och dessa övergångar ska redan vara klara:

Hugo Campagnaro  Från Napoli till Inter
Diego Laxalt Från Defensor till Inter
Matias Vecino Från Nacional till Fiorentina
Fernando Llorente Från A. Bilbao till Juventus
Modibo Diakté Från Lazio till Napoli
Marco Andreolli Från Chievo till Inter

Annons
Giovanni Marchese Från Catania till Genoa
Jadson Från Botafogo till Udinese
Ruben Botta Från Tigre till Inter
Bryan Perea Från Deportivo Cali till Lazio
Frano Milnar Från Zapresic till Udinese
Matheus Från Flamengo till Juventus
Doria Från Botafogo till Juventus
Riccardo Saponara Från Empoli till Milan/Parma
Alexandr Yakovenko Från Anderlecht till Fiorentina
Publicerad 2013-03-25 11:40

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto