Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vilka får åka med till Brasilien?

Lorenzo Medici

Ikväll möter Italien Malta i VM-kvalet. Vinner “Gli Azzurri”  tar man ytterligare ett steg närmare VM i Brasilien nästa år. Så här har truppen sett ut inför Brasilien och Malta -matcherna:

Målvakter: Buffon, De Sanctis, Marchetti, Sirgu.Försvarare: Abate, Antonelli, Astori, Barzagli ,Bonucci, Chiellini, De Sciglio, Maggio, Ranocchia. Mittfältare: Candreva, Cerci, De Rossi, Diamanti, Giaccherini, Marchisio, Montolivo,  Pirlo, Poli. Anfallare: Balotelli, El Shaarawy, Gilardino, Giovinco, Osvaldo.

Dessa tror jag är givna till en eventuell VM-trupp: Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Pirlo, De Rossi, Marchisio, Montolivo, Balotelli, El Shaarawy.

Det betyder att mer än hälften av platserna är öppna för hård konkurrens fram till nästa år. Av de som inte finns med i truppen tänker jag mig att dessa spelare är med i striden om en eventuell resa till Brasilien:

Annons

Målvakter:

Mattia Perin
Är ung men skulle må bra av att få åka med och lära. Skulle kunna få plats på bekostnad av De Sanctis. Kan vara startman till EM 2016 eller VM 2018

Andrea Consigli
Varit bra länge nu och känns långt före  Sanctis och inte långt efter Sirigu.

Försvarare:

Domenico Criscito
Jag har inte sett Criscito spela på ett tag men borde fortfarande vara aktuell. Dags att återvända till Italien?

Angelo Ogbonna
Är potentiellt sett inte sämre än t ex Bonucci. Lär spela i ett storlag nästa säsong vilket ökar hans chanser.

Paolo Cannavaro
Om han skulle haft en chans till en eventuell VM-trupp skulle han nog redan ha fått den vid det här laget. Har av någon anledning alltid förbisetts av Prandelli. Något orättvist behandlad.

Davide Santon
Har varit med på sistone och lär finnas med i bilden även om ett år.

Annons

Lorenzo De Silvestri
Har under Delio Rossi börjat visa den talang han visade upp i Lazio. Om han kan höja sig ytterligare kan han vara redo för ett stort mästerskap.

Aleandro Rosi
Är fortfarande för ojämn och för spretig. Men löpkraften och skickligheten finns där. Kan han hitta en högre lägstanivå så…..

Federico Balzaretti
Haft en tung säsong och måste nog hitta tillbaka till Palermo-form om han ska få en biljett till Brasilien.

Mittfältare:

Giacomo Bonaventura
Fortsätter han att utvecklas kan denna mångsidiga mittfältare hota om en plats.

Andrea Bertolacci
Kan bli en överraskning i truppen nästa år. Har redan visat stark utvecklingskurva och om den fortätter kommer han vara med i snacket. Kvick och funktionell mittfältstyp.

Alberto Aquilani
Hade han bara kunnat hålla sig skadefri och hållit formkurvan ständigt uppe hade han nog varit given i truppen. Problemet är att han aldrig är det. Potentialen finns.

Annons

Alessandro Florenzi
Har visat under denna genombrottssäsong att han spelmässigt kan vara med och hota om en plats i truppen. Men den senaste tiden har speltiden blivit mindre och fortsätter den att göra det minskar hans chanser. Personligen skulle jag gärna ha med Florenzis löpstyrka, ödmjuka offervilja och förmåga att dyka upp i målsituationer. Bra Marchisio back-up.

Luca Cigarini
Har varit skadad ett tag vilket gjort att han hamnat utanför. När han är frisk och formstark är han ett alternativ för Prandelli.

Francesco Lodi
Imponerat i Catania, borde kunna vara en bra Pirlo-back-up. Är det för sent?

Marco Verratti
Talangen och skickligheten är odiskutabel. Frågan är om han kommer få regelbunden speltid i PSG?

Anfallare:

Giuseppe Rossi
Är snart tillbaka. Har ett år på sig att visa vad han har att erbjuda efter en evighets skadefrånvaro. Om han kan uppnå sin gamla form är han given i truppen.

Annons

Antonio Cassano
Spelmässigt har han stundtals visat att han borde vara med i en landslagstrupp.Troligen handlar det om hans fysiska status att han inte är med, att han oftast inte orkar leverera på topp under 90 minuter och att snabbheten inte är den bästa. Min känsla är att Prandelli inte kommer ta med honom.

Lorenzo Insigne
Om Insigne gör ett starkt år där han blir jämnare måste han vara med i diskussionen. En trio med Insigne-Balotelli-El Shaarawy är ljuvlig framtid.

Antonio Di Natale
Får följa med på en sista resa? Det krävs nog en skyttekungs-titel 2013/14 för det.

Manolo Gabbiadini
Har fysik, teknik och hyfsad speed. Hamnar han i en klubb där han får spela kontinuerligt och slår igenom på allvar så kan en resa till Brasilien bli verklighet. Mer trolig till EM 2016.

Marco Sau
Borde ha en rimlig chans att vara med i diskussionen. Men det krävs att han fortsätter att spela som han gjort hittills. Inte säker att han grejar det.

Annons

Giampaolo Pazzini
Har den senaste tiden hittat tillbaka till sin vassa målform som han en gång visade upp i Sampdoria. Kan han bli kompatibel med Balotelli i Milan?

Alessandro Matri
Ska inte räknas bort, få italienska spelare kombinerar vass avslutsförmåga med fysik på det sätt som Matri gör. Men han måste nog spela mer regelbundet för att ha en vettig chans.

Mattia Destro
Är nu tillbaka efter skada och ska försöka att ta tillbaka sin plats i Roma. Fömodligen konkurrerar han med Osvaldo i både klubblaget och landslaget. Om ett år tror jag Destro går före Osvaldo (tveksamt om han är kvar i Roma) i båda lagen.

Fabio Quagliarella
Känns föga aktuell just nu. Men om han hamnar i rätt lag (Fiorentina? Roma? Parma?) och har en galen säsong borde han samma möjligheter som alla andra.

Francesco Totti
Prandelli har inte stängt några dörrar för Totti. Och hur underbart vore det inte att se honom bakom t ex Balotelli och El Shaarawy i ett VM i Brasilien?. Fotbollsmagi.

Annons

Ciro Immobile
Kan defintivt vara med i bilden om han hamnar i en klubb där han är ordinarie. Är dock snarare ett namn för EM 2016.

Min drömtrupp till nästa år:
Målvakter: Buffon, Marchetti, Perin
Försvarare: Ranocchia, Barzagli, Ogbonna, Bonucci, Chiellini, De Sciglio, Abate, Maggio.
Mittfältare: Pirlo, De Rossi, Marchisio, Montolivo, Diamanti, Verratti, Florenzi.
Anfallare: Balotelli, El Shaaarwy, Insigne, Cerci, Rossi, Totti.

Publicerad 2013-03-26 11:00

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto