POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

En svensk på väg till ett av Italiens mest spännande projekt?

Även om Parma har gått lite trögt på sistone har de hittills gjort en rätt bra säsong. Men jag tror att Parma har större saker på gång än mittplaceringar eller klarade nya kontrakt. Jag tror att de kan vara på väg mot Europa inom några år.

Parma förlängde med tränare Roberto Donadoni och ser honom som deras man att leda projektet. Är han bara motiverad tror jag att han passar bra.  Men skulle han lämna står inte projektet och faller för det (det ryktas att Parma sonderat terrängen för Sassuolos De Francesco).

Parmas satsning på unga spelare har redan börjat ge frukt. Den här säsongen har både Ishak Belfodil och Nicola Sansone fått sitt genombrott. Men det stannar inte där. I måndags skrev jag om Gonzalo Mastriani och Rodrigo Battaglia och att det vore synd om Parma skulle missa så fina talanger.

Enligt Parmas direktör Antonello Preiti är kontrakten för både Mastriani och Battaglia redan inlämnade. Detta är som att ha två guldtackor inlåsta i ett bankfack. I sommar kan de plocka ut dem. Man äger även halva delägarskapet av Riccardo Saponara tillsammans med Milan och även om han ska inleda försäsongen med de rödsvarta tror jag inte att det är omöjligt att han ändå får inleda sitt Serie A-äventyr i Emilia Romagna. Man ska även ha gjort klart med 22-årige portugisiske försvararen Pedro Mendes och 18-årige anfallaren Jorman Aguilar.

Vi ska även komma ihåg att Parma är med och äger spännande spelare som t ex Lorenzo Crisetig, Raman Chibsah, Ze Eduardo och Nwankowo Obiorah och Alessandro De Vitis. Någon av dem kan säkert finnas med i nästa säsongs trupp. Jag tror även att de kommer knyta till sig talangen Jacopo Sala till nästa säsong.

Men Parma tänker inte bara förlita sig på inköpta talanger utan man vill även plocka fram egna. Här har Parma ryckt upp sig ordentligt de senaste åren. Parma har t ex en av Italiens absolut största (både bokstavligen och talangmässigt) talanger i anfallaren Alberto Cerri men även mittfältaren Jose Mauri (jag får härliga Rui Costa-vibbar av honom) ser ut att ha ljus framtid.

Till detta spännande projekt kanske vi också kan få se en svensk försvarare nästa säsong, nämligen MalmöFF:s Pontus Jansson. Enligt Preiti är Parma fortfarande mycket intresserade av Jansson och hans agent Martin Dahlin säger att Parma ligger bra till.

Jag tror en flytt till Parma skulle vara perfekt för Jansson. En lagom stor klubb där han har chansen att ta en plats i startelvan och där han kan utveckla sitt taktiska och tekniska kunnande. Styrkan och energin finns redan där.

Det vore riktigt kul om en svensk fick hoppa på ett av Italiens mest spännande projekt i sommar.

***

Stort tack till Cihan Dalaba som tipsade mig om att Battaglia och Mastriani vara klara för klubben vilket gjorde att detta blogginlägg föddes.

Publicerad 2013-03-28 kl 09:29
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå