Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

3 matcher - 6 vägskäl

Lorenzo Medici

Äntligen är ett uppehåll som känts som för evigt över. Nu sätter vi igång igen. Nu tar vi och avslutar sagan. Nio omgångar kvar att spela.

En omgång samlad på en dag, allt för att påsken ska firas på sedvanligt sätt i Italien. En omgång med en del slitna spelare från VM-Kval (inte minst de från sydamerika). En omgång med många spännande och viktiga matcher. Speciellt tre matcher som innehåller sex lag vid ett vägskäl.

Självklart är omgångens största höjdpunkt Inter-Juventus. Italienskt derby, prestige, betydelse och skickliga spelare. Men också en match som återvänder till dagens ljus. Det var nämligen hela femton år sedan det här mötet spelades på dagen.

För mig är det lite speciellt med toppmatcher på dagen. När jag växte upp fanns det inga kvällsmatcher så visst kryper det fram nostalgi när ljuset får smita in på San Siro.

Annons

Men framför allt har matchen stor betydelse. Om Inter förlorar eller spelar oavgjort och Milan vinner känns man nästan avhängda från C.L-striden trots en match mindre spelad (Inter möter Sampdoria på onsdag). Men vinner de och Milan tappar poäng mot Chievo är de plötsligt med i striden på allvar.

För Juventus är detta en av de svåraste matcherna kvar att avhandla i serien. Tar man sig ur den utan att ha tappat poäng gentemot Napoli ser vägen mot scudetton mycket ljus ut. Skulle de däremot förlora och Napoli vinna skiljer det bara sex poäng lagen emellan i ett läge när Juve kliver in i två heta C.L-matcher mot Bayern Munchen.

Mycket står alltså på spel för båda.

***

Även Palermo-Roma innehåller ödesmättad puls. För Palermo är nog detta sista chansen. Om de tappar poäng och Genoa vinner över Siena är det åtta poäng för att ta sig över nedflyttningsstrecket. Låter omöjligt. För Roma gäller lite detsamma som för Inter. Förlust och Milan vinner så är det nog goodbye till drömmar om en C.L-plats.

Annons

Och samma utsago gäller för Lazio när de möter Catania. Det gäller att hänga på och inte tappa. För Catania är det ungefär samma läge. Om de ska fortsätta drömma om en Europa-plats gäller det nog att vinna på Olimpico.
***
Cagliari möter Fiorentina på Is Arenas. Utan publik. Drar man lott om det?

***
Rodney Strasser lär göra debut imorgon……för Parma. Hade nästan glömt bort den övergången.

***
Miroslav Klose är tillbaka i truppen för Lazio.

***
David Suazo har lagt skorna på hyllan. Ett par säsonger i Cagliari sprang han fortare än vinden.

***
Calcio-tåget drar nu vidare mot sin slutstation. Nu tar vi och njuter av färdens sista bit.

Publicerad 2013-03-29 21:49

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto