POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Quagliarellas påsksmäll banade väg för scudetton

Fabio Quagliarella drog på ett skott så där som han kan göra ibland, han skyttekungen av snygga mål. En påsksmäll som borrade sig in bakom Handanovic på ett fantastiskt vackert sätt.

Juventus tidiga ledningsmål gjorde att Inter fick jaga och föra matchen och jag tyckte de gjorde det rätt så bra. Inter var inte helt vana att vara det bollförande laget och har heller ännu inte riktigt de spelartyperna i sitt lag för att kunna utöva det på bästa sätt.

Men med Mateo Kovacic i laget är man en bra bit på väg. Han satte igång anfall med högre hastighet, skapade överlägen och var rörlig. Inters kvitteringmål föddes just av att Kovacic startade anfallet med fart. Rodrigo Palacios kyliga avslut och Inters stora glädje avbröts dock relativt omgående.

Det var som att Juventus då bara ställde om och gick till verket för att göra vad som krävdes. Juventus klev upp i banan och tog tillbaka kommandot. Quagliarella tog återigen skepnad av  segerorganisatör, dök ner mot kortlinjen och inte bara hann upp utan även slog in bollen till en framstörtande Alessandro Matri som styrde in 1-2.

Inter borde nog haft en straff (av två straffsituationer tyckte jag den på Cassano luktade mest straff). Inter var välförtjänat av en kvittering. Inter gjorde en bra match trots förlusten. Juventus gjorde aldrig mer än vad de behövde. Juventus starka försvarsspel var återigen den  stora faktorn till segern.

Men det är ju så det är, framgångsrika lag kan vinna på många olika sätt. Igår vann Juventus på det lite mer cyniska sättet.

***
Milan vann över Chievo och såg länge ut att gå ikapp Napoli. När Torino tog ledningen med 3-2 mot Napoli efter ett fint mål av Riccardo Meggiorini kändes napoletanarna utslagna. Som att de stod inför det stora fallet. Men tvåmålskytten Blerim Dzemaili ville annnat, han ville ha sitt tredje och dunkade in kvitteringen efter fint försspel av Hamsik.

Sedan fixade inhoppande Edinson Cavani resten. Först på en snygg frispark och sedan på en väl avvägd nick. Upphämtningen och vändningen var imponerande. Självklart ger det Napoli en ordentlig kick till självförtroendet. Kampen mellan Milan och Napoli om andra platsen kan bli riktigt häftig.

***
Självklart kan inte Fiorentina, Inter och Lazio avskrivas från topp tre-platserna helt ännu. Fiorentina ska ju till exempel möta Milan nästa vecka (vilken match!), Inter har en uppskjuten match mot Sampdoria att kunna plocka in på och Lazio som vann igår mot Catania fortsätter att smyga med. Däremot känns det som att vi nu kan räkna bort Catania och Roma från C.L-striden helt.

***
Palermo fick tag i sin livslina. Segern över Roma var en nödvändighet för att kunna fortsätta att hoppas se Serie A-ljuset. De tog den och självklart var det inte någon av de hundra argentinare som Pietro Lo Monaco plockade in som låg bakom segern utan Josip Ilicic och Fabrizio Miccoli. Som jag skrev efter vintermercaton: Inget av dessa många nyförvärv kommer kunna ro i hamn en salvezza utan Palermos öde liger kvar vid Fabrizio Miccolis fötter.

***
Genoa lät sig återigen spökas av Siena. Eftersom Palermo vann blir det nu en tuff strid mellan de tre lagen om en sista plats kvar i Serie A. Pescara har redan åkt ut.

***

Esteban Cambiassos vidriga stämpling på Giovinco var bland de värsta jag sett på länge. Tror dock precis som han själv sa att han aldrig var ute efter att skada Giovinco. Det handlade nog om frustration. Att det var Cambiassos första röda kort på 277 matcher säger en hel del. Det betyder dock inte att han inte borde slippa undan ett par matchers avstängning för tilltaget.

***
Cagliaris fina lag förtjänar mer publik.

***
Udinese hade ingen vidare rolig gårdag när de spelade 0-0 mot Bologna. Di Natale missade en straff och Lazzari hade en i ribban. Men det stundar ljusare tider för Udinese. Nu har det nämligen blivit klart med igångsättandet av en nya arena. I maj sätts spadarna i marken och till säsongen 2014/15 ska den stå klar.

***
Om jag skrev att Quagliarella är skyttekung av snygga mål så måste Amauri vara med i toppen av den listan också. Kolla in hans mål mot Pescara.

***
Omgångskrönikan kommer imorgon.

Publicerad 2013-03-31 kl 11:04
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå