Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Drömmar om Zlatan och Lavezzi (eller Det som inte går att ta på går inte att köpa)

Lorenzo Medici

Ryktenas tid är bara i början av sin fas. I juni kommer det explodera av surr kring övergångar till höger och vänster. Så hur allvarligt ska man ta rykten i april? Tja, det mesta finns det nog ett uns  av sanning i, men det gäller att försöka läsa mellan raderna och tyda ryktena och deras riktiga innebörd.

När det står att Zlatan är på väg till Juve och att Lavezzi längtar hem till Italien ska man nog inte bara skjutsa dessa rader under mattan som nonsens.

En sak som säkert förenar Zlatan och Lavezzi i detta fall är att båda har spelat i Serie A under en längre tid, vant sig vid och gillat atmosfären i Italien. Att flytta till Paris är en liten kulturkrock. Paris är ingen “fotbollsstad”. Säkerligen på gott och ont. Men för Zlatan och Lavezzi kan det betyda att de saknar en vardag som andas fotboll, att varje helg få stångas mot tuffa försvar och att oftare få sitt adrenalin väckt. Jag tror att både Zlatans och Lavezzis sporstliga motor när sig mycket på det.

Annons

Jag tror absolut att det finns sanning i att Lavezzi vill tillbaka till Italien men det betyder inte att han kommer anlända med säkerhet nästa säsong. Jag tror absolut att det finns sanning i att Zlatan kan tänka sig att flytta tillbaka till Italien men det betyder inte att det blir så. Jag tror att han triggas av tanken att ha Conte som tränare. Jag tror säkert att Juventus vill ha Zlatan. Men i Zlatans fall är det som vanligt mycket upp till honom och Raiola vad som händer. Så har det alltid varit och så lär det bli även denna gång.

Det är ju det som är Serie A:s styrka. Historiken som sitter i väggarna på arenorna och omklädningsrummen, minnena hos gubbarna och tanterna vid caféerna, klimatet, passionen för fotboll, maten och levnadsättet. Det kommer alltid göra Serie A till en intressant marknad för fotbollsspelare. Det är inte bara att köpa ett lag, skaffa alla spelare man vill och trolla fram en stark och attraktiv liga. Det finns saker man inte kan ta på som inte går att köpa.

Annons

Serie A är ju i en lågkonjuktur för tillfället vilket naturligtvis har gett konsekvenser. Klubbarna har inte råd med de bästa spelarna. Många arenor är halvtomma osv. Men de saker jag nämnde ovan kommer alltid göra att Serie A överlever kriserna. Precis som att stora klubbar alltid återvänder till toppen. När Serie A och de italienska klubbarna kommer ikapp övriga Europa med egna arenor, marknandsföring osv kommer de såklart återfå sin största glans igen. Logiken och historiken talar för det.

Dit är det dock ett par år kvar. Tills dess kan vi nog ändå drömma om att spelare som Lavezzi och Zlatan faktiskt kan återvända.

Utan att känna att det är alltför orealistiskt.

***
Rodrigo Palacio bli borta ca 20-30 dagar på grund av en muskelskada i låret. Tungt för Inter, riktigt tungt.

Apropå Inter var det intressant att höra Alvaro Pereira om sin växande form. Han tackade Javier Zanetti för hans vänskap och att den hjälpt honom. Zanetti är stor på många sätt.

Annons

***
Ingen Stevan Jovetic på söndag mot Milan. Men Fiorentina kan räkna med starkt stöd från hemma-fansen. Det lär bli utsålt på Artemio Franchi. Det var ett tag sedan omgångens pärla låg som lunchmatch.

***
Cagliari lär inte få fullsatt på sin arena. De har ingen. Nu flyttas deras sista hemmamatcher till Trieste och Stadio Nereo Rocco.

***
Ikväll möts Diamanti och Cerci. Två personliga favoriter. Guldlockarnas kamp. Två spelare vars karriärer blomstrat sent och som nu flätats ihop i landslaget.

***

Publicerad 2013-04-06 07:05

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto