Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Saknade pusselbitar

Lorenzo Medici

Juventus försökte pressa Bayern högre upp, störa dem och hitta ett sätt att ta kommandot. Viljan fanns där men inte riktigt kunnandet. Till en början såg det lovande ut, mittfältet vann en del boll, Pogba såg stark ut, Marchisio kom längre upp i banan. Men de riktiga chanserna uteblev.

Desto längre matchen gick desto större kontroll fick Bayern. Asamoah och Padoin kom ofta långt upp men aldrig förbi, Pirlo fick aldrig diktera vilkoren som han är van vid och Vucinic och Quagliarella var lite för lika i sina spelstilar.

Visst, hade Juventus fått in ett mål på någon av deras få men vassa chanser hade det kunnat sluta annorlunda. Men sett över 180 minuter var det inget snack om vilket lag som var det bästa. Bayern Munchen är en dundrande maskin, med enormt starka flanker och få brister. Jag misstänker att de saknar spetsen för att gå hela vägen, men kunde Chelsea i fjol skulle tyskarna kunna gå hela vägen i år.

Annons

För Juventus gäller det nu att slicka sina sår och försöka lista ut vad som fattas dem. Denna Juventus-uppsättning är stark men inte tillräckligt för att ta sig till en C.L-final, det råder det nog inget tvivel om.

Det första som lär ses över är anfallspositionen. Fortfarande saknas den anfallare som man velat värva sedan ett år tillbaka. Bendtner och Anelka var bara pinsamma chansningar. Juventus har många bra anfallare men ingen som är toppklass. Llorente är värvad och även om han tillför en ny dimension är han enligt mig  i samma kategori som de de redan har. För att ta sig längre i C.L kommer det troligen krävas en Cavani, en Suarez, en Zlatan eller liknande.

Sedan är det kanske dags att se över Pirlo-situationen. Missförstå mig inte, Andrea Pirlo är fortfarande en världsspelare i sina bästa stunder och Juventus behöver honom, men dessa två matcher har tydligt visat att det går att radera bort honom och därmed störa Juventus spel ordentligt. Jag menar inte att Juventus ska byta ut honom men man måste skaffa sig en Plan B, ett alternativ. Om inte annat är det ändå dags snart att planera för ett liv utan Pirlo.

Annons

Juventus gjorde en klart godkänd resa i årets Champions League men de har också fått svar på att det fortfarande saknas en del pusselbitar.

Publicerad 2013-04-11 10:41

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto