Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lazio, Roma och Zlatan

Lorenzo Medici

Lazio var Italiens sista chans men även de försvann ut från Europas galaföreställningar. Lazio gjorde ett tappert försök men lyckades inte. Nu står Italien där utan lag i semifinalerna.

Som vanligt när det inte finns några italienska lag kvar i de europeiska cuperna dyker diskussionen upp om varför italienska fotbollen tappat och vad som krävs för att komma ikapp. Det finns inget nytt i diskussionen.  Det som behövs är mindre snack och mer verkstad.

***

Ungefär så som jag beskrev Juventus (ingen rocket science direkt) behov till nästa säsong efter förlusten mot Bayern, så verkar även de första ryktena sedan utslagningen låta. Juve vill ha Zlatan Ibrahimovic och Marco Verratti. En striker och en Pirlo-back up/framtida ersättare.

Gazzettan menar att Arturo Vidal då skulle gå motsatt väg. Det skulle vara tråkigt att offra den energiske chilenaren men för de två skulle jag nog inte tveka. Framför allt för att de redan har Paul Pogba redo att kliva in på hans plats. Dessutom verkar Andrea Poli vara på ingång.

Annons

***

Roma-tränaren Aurelio Andreazzoli har inte direkt förbättrat sina chanser de senaste veckorna. Först förlusten mot Palermo och sedan oavgjort i derbyt. Spelmässigt stabiliserade han upp saker och ting efter Zeman men frågan är om inte vem som helst hade kunna göra de ändringarna. Den senaste tiden har spelet sett klart mediokert ut. Mycket tyder på att Roma kommer försöka hitta ett nytt namn till nästa säsong.

Räkna även med lite omsättning på spelare. Pablo Osvaldo har redan flygbiljetten i sin hand och relativt misslyckade Stekelenburg kan hamna i Premier League. Men även Daniele De Rossi och Miralem Pjanic kan vara på väg bort. De Rossi går mot sin sämsta säsong på länge.  Kanske borde Roma sålt när priset var som bäst. Nu kan man ändå komma att göra det fastän priset har sjunkit.

Pjanic har mycket boll i sig men får liksom aldrig ut det. Jag börjar undra om han någonsin får det. Frågan är om Pjanics talang är så stor som man tror. Det känns som att han saknar det där sista. Eller så sitter det i huvudet. Hur som helst kan han bli en spelare som Roma offrar för att få in lite cash till andra spelarköp.

Annons

***
Milan-Napoli och Lazio-Juventus är två riktiga godbitar att se fram emot.

Publicerad 2013-04-12 09:57

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto