Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Fyrverkeri-möte, straffar och lanterna-derby.

Ikväll smäller det kring andraplatsen. Milan och Napoli ska fyra av sina fyrverkerier och bjuda oss på en underhållning. Ingen Balotelli men dock en målfarlig Pazzini. Cavani, Hamisk och El Shaarawy och alla de andra. Det kan bli bra.

Napoli har haft oerhört svårt mot topplag på bortaplan de senaste åren och inte minst mot Milan på San Siro. Ikväll är främsta målet för Napoli att inte förlora. Att bibehålla fyra poängs försprång vore förstås en framgång. För MIlan är det seger som gäller.

Avståndet ner krympte något då Fiorentina vann över Atalanta. För Milan innebär det att de jagar men också är jagade. Viola har inte gett upp. Segern över Atalanta föddes ur en något godtyckligt dömd straff. Ljajics inlägg sköts upp på Stendardos arm/hand men avståndet var inte ens en meter och det är tveksamt om Stendardo överhuvudtaget hade nån chans att reagera. Samtidigt var det svårt att säga att domaren gjorde helt fel. Jag tycker dessa straffsituationer är oerhört svårbedömda för domarna.

ANNONS

Något man tydligt kan se då  Milan inte fick någon straff i förra veckan när bollen tog på  Roncaglias arm fastän den var klart tydligare än den på Stendardo igår. Denna inkonsekvens är inte ovanlig men jag har svårt att generellt angripa domarna då regeln är flertydig och blir därför ofta godtycklig. Jag kan dock inte påstå att Fiorentina inte var värda segern. En plats ute i Europa närmar sig för Montellas fina bygge.

Vi ska inte heller glömma att dagen innehåller ett lanterna-derby. Genoa mot Sampdoria. Eftersom Genoa har nedflyttnings-kniven vilandes på sin strupe är det upplagt för ett ångest derby för deras del. Inte minst för att bottenkonkurrenten Siena vann igår (på ett offsidemål) och för att Palermo mycket väl kan svepa iväg en seger mot Bologna i deras enorma framfart. Förlorar Genoa idag kan det bli oroligt på den norra kurvan.

Publicerad 2013-04-14 kl 08:40

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto