Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

No SES, no Party

Lorenzo Medici

Stephan El Shaarwy var sliten psykiskt och fysiskt. Det var Allegris förklaring efter 1-1-matchen mot Napoli till varför han inte spelat från start. Det är ju svårt att avgöra om han hade kunnat ändra på matchbilden igår men för mig går en halvtrött Faraon före än överpigg strandfotbolls-lirare. Jag är heller inte så säker på att SES höll med om att han behövde vila igår.

Milan började bäst men tappade successivt kontrollen över matchen till Napoli. Kanske borde de inte ha tappat koncentrationen vid Napolis snabba kvitteringsmål, kanske hade Milan kunnat forcera för ett segermål på ett annat sätt om det inte vore för Flaminis urkorkade utvisning (synd, för han var på väg att göra en av sina bättre matcher på länge). Men sanningen är att Milan inte gjorde någon större match.

Robinho var rörlig men också menlös och utan bett, Boateng tog ytterligare steg mot en anonym och medioker säsong med att bli skadad, Pazzini slet, drog och blev dragen men hamnade aldrig i farliga målsituationer, Montolivo styrde inte som han brukar och Abate och Constant kändes trötta och hamnade långt ner i banan.

Annons

Nej, efter matchen kändes det som att Napoli helt enkelt var ett bättre lag. De följde sin spelídé på ett skickligt sätt, Behrami slet och Hamsik försökte kommunicera med anfallarna (vilket han vekligen gjorde vid målet), Britos stred med Pazzini, Cavani hotade Milans backlinje medan Pandev gjorde mål.

Kanske är det heller inte konstigt. Napoli känns och är lite längre fram i sin utveckling, det är en samspelt elva Mazzari förfogar över medan vi inte ska glömma att det inte var länge sedan man trodde att denna säsong skulle bli rena rama fiaskot för Milan. Det har gått fort framåt sedan dess och kanske är det inte konstigt att det inte ständigt fortsätter i samma rasande utvecklingstempo.

Målet att nå en andraplats är ett mål Milan skapat i samband med att det gick bra och att Balotelli köptes in men egentligen vet jag inte om det är så verklighetsförankrat. Tittar man tilbaka på hur det såg ut i augusti och under hösten tycker jag att en tredjeplats är fullt godkänt. Men det är inte säkert att Berlusconi tycker det (och vad tycker han om petningen av SES?) och Roberto Donadoni lurar alltid i vassen.

Annons

Walter Mazzarri däremot sitter nog säkert om han bara vill. Det är nog mycket upp till honom om han sitter på en Napoli-bänk nästa år. Igår tog man ett litet kliv mot en direktkvalificering till C.L och att ta en poäng borta mot Milan är inget man gör per automatik.

Och det var det som var imponerande. Att poängen på San Siro kändes som att den togs per automatik.

Napoli växte någon centimeter igår.

***
Derby della Lanterna blev något av missarnas derby. Eller ja, Sampdrias Eder ville skjuta lågt sa han, men hade tur att muren hoppade.

Däremot har jag svårt att tro att Matuzalem körde en tittfint och sedan smekte den i bortre krysset som den bäste Ronaldinho. No way. Ett missriktat inlägg blev ett perfekt mål. Men Matuzalem borde nog inte ens varit kvar på planen i det läget. Domarens miss att inte visa ut brassen hade betydelse.

Annons

Oavgjort kändes ändå rättvist i ett derby som bara var hets, kamp och grisfotboll. Tur att inramningen som vanligt var på topp innan matchen. Bara det är en stark anledning till att hoppas att Genoa hänger kvar.

***
Inter-fallet fortsätter. Vad ska man säga? Ytterligare en feldömd straff emot sig (det fanns även någon tveksam straffsituation för Cagliari ska sägas, men inte i kaliber med Pinillas filmning) och ett skadehelvete utan dess like (gissar att de har eller ska ta tag i sin fys-stab).

Men det vore korkat av Inter att bara gömma sig under dessa alibin. Jag hoppas att Massimo Moratti redan nu börjat undersöka klausuler i Diego Simeones kontrakt, slå en signal til Bielsa, studera Di Matteo eller fundera på Guidolin, Blanc, Lucescu och alla de andra.

***
Roma var långa stunder under stor press av Torino men lyckades hålla undan och vinna. Säkert skönt för Osvaldo och bra för hans värde att få göra mål. Men ändå var det konstigt att min känsla efter matchen var att Torinos framtid och spelidé kändes mer tydlig och spännande än Romas.

Annons

Roma kändes lite karaktärslösa och det är svårt att se vad deras spelidé är. Tur att Erik Lamela struntar i hur spelet ser ut och låter sina fötter tala. Men precis som jag inte litade på en framtid med Stramaccioni som Inter-tränare litar jag inte på en framtid med Andreazzoli för Roma.

***
Parma föll pladask när Luis Muriel flög upp som en raket med sina två mål.

***
Bara att hoppas att Josip Ilicics skada inte blir långvarig för Palermos del.

***
Salernitana tog klivet upp till C1 igår (division 3)! Återtåget har börjat.

***
Ikväll får vi se vem som har slickat sina sår bäst, Lazio eller Juventus?

***
Imorgon blir det omgångskrönika som vanligt.

Publicerad 2013-04-15 11:05

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto