Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Från Rom med scudetton i fickan

Lorenzo Medici

Juventus andra raka scudetto är nu mer eller mindre ett faktum. De har stoppat ner den lilla skölden i sin ficka och ingen kommer kunna komma åt den. Matchen mellan Juventus och Lazio hade inslag av både imponerande spel och grova misstag.

Matchens första minuter tillhörde faktiskt Lazio och känslan var att det skulle kunna bli en  ljusblå kväll. Lorik Cana ändrade på det. Hans otroligt otajmade fällning av Vucinic (det fanns täckning) gav Juventus en gratischans in i matchen. En chans som Arturo Vidal och Juventus tog och sedan aldrig släppte.

Medan Cana och Stankevicus bedrev försvarsmässig horror-show gjorde Vidal (bäst på plan) kort senare sitt och Juventus andra mål och Juve hade sedan god kontroll över tillställningen.

Juves 3-5-1-1 uppställning med Marchisio som släpande anfallare bakom Vucinic fungerade bra och inte minst är det ett sätt att få in Pogba i startelvan utan att peta Marchisio och Vidal. Räkna med att Conte kommer använda sig av det systemet fler gånger.

Annons

För Lazio innebar det goodbye Champions. Igen. På många sätt är det tack vare president Claudio Lotito som de är med och kämpar i toppen och har ett mycket bra lag men det är också mycket tack vare honom som de aldrig tar det sista steget.

Man har äntligen börjat försöka rensa ut meningslösa spelare som bland annat Scaloni, Zauri, Sculli och Foggia men man har samtidigt inte lyckats värva in bredd och spets under två raka vintermercaton när det så väl behövdes. Lotitos enorma envishet vid kontraktsfrågor har bland annat hjälpt till att man inte hade Diakité och Cavanda när de behövdes.

Ibland har Tare hittat rätt på transfermarknaden som t ex med Klose och Lulic. Men även Cana och Stankevicius är hans värvningar. Petkovic och spelarna har hittills gjort en bra säsong och framtiden ser rätt ljus ut , men det kommer krävas mer från Lazios ledning om drömmen om Champions League ska bli sann.

Annons

Juventus har både en mästerlig nutid och god framtid. Unge Pogba håller på att växa till en storspelare och många spelare är i sina bästa år. Dessutom har man den ultimata universal-spelaren i Arturo Vidal i sin ägo. Igår var det han som såg till att Juventus la ena handen på scudetton.

Sådana spelare säljer man inte.

Publicerad 2013-04-16 11:04

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto