Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppdrag: Rädda säsongen

Lorenzo Medici

Den italienska cupen har fått ett litet uppsving de senaste åren. Finalen på Olimpico brukar numera vara en fullsatt och stämningsfull historia. Vem kan t ex glömma när Palermo prydde Romas och Lazios stadion till ett rosasvart spektakel?

Nu kan cupen vara sista chansen till att rädda något av säsongens krossade drömmar. I alla fall för de kvarvarande lagen Lazio, Roma och Inter. Medan Lazio redan är klara för final ska Roma och Inter göra upp ikväll när de blåsvarta ska försöka hämta upp ett 2-1 underläge från första matchen.

Eftersom båda lagen löper risk att missa Europa League via ligaspelet kan en seger i Italienska cupen bli en väg dit.

Inter saknar massvis med spelare och har en hel bänk fullproppad med Primavera-spelare. Tack och lov så är backtrion ordinarie. Inter får nog sätta sin tillit till sina rutinerade spelare Zanetti, Samuel och Cambiasso och sitt hopp till att Kovacic och Alvarez kan ge lite kreativitet till en på papperet steril offensiv.

Annons

Roma däremot kommer rätt ordinarie med en återvändande Mattia Destro, en ögonen-i nacken-Totti, och virvelvinden Lamela längst fram. Det brukar bli fartfyllda och sevärda matcher mellan Inter och Roma på San Siro och jag tror att kvällen inte behöver bli något undantag.

Förresten tycker jag det vore på tiden att UEFA bestämde att vinnaren av Europa League blir direktkvalificerad till Champions League säsongen efter. Tänk vilken fart det skulle kunna bli på vissa klubbar.

På det sättet hade också bieffekten blivit att en seger i Italienska cupen varit ännu mer åtråvärd.

Publicerad 2013-04-17 10:48

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto