Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Regler att ändra

Lorenzo Medici

I söndags när var jag inne på TV4 för att jobba med Club Calcio så hamnade jag i en intressant diskussion med reporter Ramin och redigerar-Björn.

Ramin tyckte att det överlag var för lätt att få straff. Jag höll med, nappade på hans idéer och när jag gick hem från fyran runt midnatt tänkte jag mycket på det där med straffar. Att det kanske är dags för förändringar i fotbollen.

Jag är framför allt trött på alla dessa omdiskuterade hands-situationer. Att försvarare ska tvingas springa runt helt onaturligt med armarna bakom ryggen för att inte riskera något. Handssituationerna är godtyckliga och ofta känns det som att en inte allt för farlig situation plötsligt leder till straff. Därför är mitt förslag att domaren ska kunna få blåsa frispark istället för straff när bollen tar på handen/armen i straffområdet

Annons

Ett bra exempel är straffen som Fiorentina får mot Atalanta när Ljajic lyfter upp bollen på Stendardo. Det är en typisk sådan situation som troligen inte hade lett till något farligt.  Helt enkelt, så länge skottet inte är på väg rakt mot mål eller det inte är en medveten hands tycker jag att domaren ska blåsa frispark innanför straffområdet istället för straff.

Möjligen skulle man t ex kunna lägga till att det försvarande laget inte får ställa mur för att göra det lite lättare för det offensiva laget.

Sedan har vi det här med bortamål i Europa-spelet. Ett exempel: Lag A vinner första matchen på hemmaplan med 3-0. I andra matchen vinner lag B med 3-0. Det blir allså förlängning. Då tycker jag bortamålsregeln ska annulleras. Jag kan inte förstå varför lag B  ska missgynnas fastän man gjort samma bedrift som lag A. Ologiskt.

Annons

Jag är även helt för införandet av målkameror, att strunta i att ge gula kort när spelare firar och att skippa målchans-utvisning och straff i samma moment.

Vilka regler skulle du vilja ändra på?

Publicerad 2013-04-19 10:32

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto