Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

En hälsena av guld

Lorenzo Medici

Jag kan inte springa ännu. Kanske om 30-40 dagar, eller så. För drygt fem månader sedan slet jag av min hälsena under en fotbollsmatch. Till skillnad från min så var det en hälsena av guld som gick av igår, nämligen Javier Zanettis.

Det var på något sätt symboliskt för Inters säsong att deras lagkapten, gentleman, järnman och evighetsmaskin, Javier Zanetti, skadade sig allvarligt. En säsong att mer eller mindre kasta på sophögen, en säsong att ställa sportdirektör och ledning inför rätta, för att ställa tränare till svars och att ifrågasätta fys-teamets kapacitet.

För Inters skadeinferno den här säsongen liknar ingenting, någonting måste ha gjorts fel (igår blev även Silvestre skadad, inte för att det gör så mycket men ändå). Fast Zanettis skada har nog inte så mycket med fys-teamet att göra. Att hälsenan går av är vanligast på män mellan 35-40 år (som för mig och Zanetti).

Annons

Möjligen hade Zanetti kunnat “skyddats” – om Inter inte hade varit så usla de två senaste säsongerna så han hade kunnat vilats i fler matcher, men annars känns skadan mest som logiskt oflyt.

Jag är dock säker på att Zanetti kommer tillbaka. Han kommer inte låta detta bli det sista vi ser av honom, inte en chans. Han kommer att låta sig bli hyllad nästa säsong som han så väl är värd. Jag har redan hunnit hylla honom:

[youtubeplay id=”Kgmzu_3zrto” size=”medium”]

***

Milan klev ut mot Catania som om de blivit inspirerade av Borussia Dortmund i veckan. Extrem-press när man förlorade bollen och rörligt och snabbt spel. Trots det hamnade man i underläge och kvitterade (vad har hänt med Flamini!?) inte förrän i slutet av första halvlek trots stort bombardemang mot duktige Alberto Frison.

Annons

Milan orkade inte riktigt i samma tempo i andra och detta ursmarta Catania uttnyttjade det väl genom en slipad kontring där Izco och Barrientos låg bakom Bergessios känsliga avslut till 1-2. Där någonstans kunde man ana Berlusconis onda tankar om Allegri.

Men signor Allegri tog hål på Silvios elaka bubblor och spelade ut sitt Pazzini-kort. Vips så hade inhopparen varit på rätt ställe två gånger (Catnia skulle dock haft frispark innan första målet) om och vänt på tillställningen.

För övrigt förstår jag mig inte på Berlusconis återkommande kritik mot Allegri. För mig har han gjort ett jättebra jobb den här säsongen med att förändra laget och ge det en ny identitet. Tänk bara vad han gavs för förutsättningar för drygt nio månader sedan.

***

Milan var pressade att vinna därför att Fiorentina hade pulvriserat Sampdoria några timmar tidigare. Adem Ljajic hade stor uppvisning framför sin gamle kombattant Delio Rossi och fick både första ordet med ett skickligt gjort mål och sista när han snyggt spelade fram till Aquilanis mål.

Annons

När Delio Rossi sedan tog till orda efter matchen sa han kryptiskt: “När allt fungerar visar det vad man har för karaktär”. Ehh okej, vem är det som springer runt och visar finger åt folk efter slutsignalen?

Ljajic sa ingenting om Rossi efter matchen för att han inte behövde. Hans fötter hade redan talat. Precis som Cuadrados också gjort. Hela Montellas purpur-armé för den delen. De är nog säsongens mest positiva inslag i Serie A, med eller utan en C.L-plats i det framtida bagaget.

***

Derby della Mole blev en regnig och inte speciellt välspelad historia. Torino skulle haft en klar straff (även om Jonathas troligen var offside), fick det inte, och blev sedan straffad av Arturo Vidals skicklighet.

Re Arturo har verkligen visat sig vara en poängfixare av största mått under våren. Juventus kan nu fixa guldet nästa vecka. För Torinos del innebär det att man lite oväntat dras in i bottenstriden. Men med tanke på det återstående programmet ska de nog klara sig kvar.

Annons

***
Josip Ilicic…igen! Slovenen har magisk form just nu. Med lite hjälp av Giuseppe Sanninos inträde och Fabrizo Miccolis vilja gör Palermo en fantastisk slutrusch. Men räcker det?

För även Genoa vann igår (mot Chievo) och de har lite lättare program kvar. Det kommer bli tufft in i det sista.

***
Pablo Osvaldo är ytterligheternas man. Är han inte oengagerad och usel är han fantastisk tremålsskytt. Som igår mot Siena. Vet inte om det räddar honom kvar i Roma men det lär ju ha återställt hans status något. För Roma innebar segern ett starkare grepp om en Europa League-plats.

***
Imorgon blir det omgångskrönika som vanligt.

Publicerad 2013-04-29 11:40

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto