Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Supporterintervju - Roma

Lorenzo Medici

Nu har serien med supporter-intervjuer hamnat hos Roma och supportern Daniel Arévalo. Bland annat berättar Daniel om varför det blev Roma, vilka han vill se förstärka laget nästa säsong och att han inte vill ha en majoritet av  “kostym-nissar” på Romas nya arena.

 

När och varför började du heja på ditt lag?

-Jag började följa Roma kring 2002. De vann ligan 2001 och jag började följa dem efter det. Det fanns något sympatiskt med ett lag som ibland spelade magiskt i vissa matcher för att sedan drabbas av djupa svackor i bland. Det kändes på något sätt väldigt självklart att lägga sina sympatier hos ett sådant lag.

-För mig är det dessutom så att den passion,lojalitet och hängivenhet som först Totti och nu Daniele DeRossi visat mot Roma, betyder allt. Det är få spelare som förblir sitt lag troget i hela karriären och i synnerhet när laget i fråga inte vinner hela tiden.

Annons

-En sådan mentalitet och trofasthet förtjänar all heder och det kombinerat med att det nu finns stor potential med nya ägare, ny tränare, nya unga spelare samt det finns en sån passionerad kultur kring klubben gör att valet av lag förblir självklart för mig.

Alltså, jag t ex håller på Hammarby för att jag är svensk, uppvuxen på Södermalm och för att jag har spelat i Hammarby själv. Men du har ju egentligen ingen fysisk förankring till staden eller laget. Måste man ha det? Vad är en riktig supporter för dig?

-Jag personligen ser inte att det är ett krav att man har någon fysisk förankring till staden utan det som tilltalar mig är primärt laget och det laget manifesterar. För mig är en riktig supporter någon som alltid stöttar sitt lag, i med och motgång & det känns penibelt att det är så många “medvindssupportrar”  nu för tiden som byter klubb utifrån vilka som har bäst resultat eller för att en ensam spelare bytt till någon klubb.

Annons

-En ensam spelare gör inget lag. Att vara Romasupporter är synonymt med vånda men för mig är det just det som är det vackra med fotboll nämligen de facto att det väcker så starka känslor, både härliga och mindre härliga känslor.

Hur hoppas du att supporterkulturen på arenorna och utanför ser ut om fem-tio år?

-Det känns väldigt svårt att svara på men i den bästa av världar så har de flesta klubbarna nya, egna hemma-arenor och man har möjliggjort att fler supporters kan åka på bortamatcher. Utan våld innan,under eller efter matcherna givetvis.

-Dessutom så hoppas jag på mycket mer folk på alla matcher och att det inte blir som det är  i England med massa “kostym-nissar” på läktarna utan att majoriteten består av äkta fans som visar sin kärlek för klubben. För Roma. Per Sempre.

De amerikanske ägarna har nu varit i Roma ett tag. Vilka är dina intryck av Palotta och kompani?

Annons

-Det känns som om de verkligen vill satsa på Roma och att de inte enbart är ute efter en “Quick fix”. Bra att det finns konkreta planer på en ny egen arena. Jag har inga problem med att man hittar nya sponsorer och marknader så länge som utvecklingen av Roma är det viktigaste.

Vem skulle du vilja se som tränare för Roma nästa säsong?

-Jag skulle vilja se någon som håller ihop laget så att det finns en stark gemenskap i laget och konsensus i att ALLA spelare ALLTID ger ALLT för laget. Som det sett ut de senaste åren, med många tränarbyten, så har det på något sätt kommit i skymundan bakom mer eller mindre offensiva formationer och spelsystem.

-Roma har definitivt spelarmaterialet för att spela på den absolut högsta nivån bland de andra topplagen men de behöver ha en stark ledare som kan hjälpa laget övervinna sina hjärnspöken som hela tiden sätter käppar i hjulet för dem.

Annons

-Jag tycker att Andreazzoli har gjort ett bra jobb men jag kan inte svara på att han är den rätte att leda laget. Kontinuitet är det viktigaste. Vi har spelarmaterialet, nu gäller det att hitta den mest passande regissören.

Fem spelare i truppen att bygga laget kring?

-Marquinhos har varit näst intill fantastisk i år. Grymt nyförvärv! Pjanic har haft en något ojämn säsong men jag tycker att han ändå känns ganska självklar i en startelva. Lamela har också varit något ojämn men när han får upp farten och utnyttjar sina styrkor så är han ändå given i startelvan.

-Sedan har vi Daniele De Rossi som även han definitivt både har blandat och gett den här säsongen men om det finns någon i laget som visat att hans hjärta och själ verkligen finns hos Roma så är det han. Är man sedan självklar i Gli azzurri så är man det också in As Roma. Till sist så hoppas jag verkligen att Destro kan komma i form och bli den där anfallaren vi så länge behövt.

Annons

Tre nyförvärv att förstärka med?

-Jag anser att vi främst behöver hitta minst en ytterback och en anfallare. Vi kanske skulle kunna förstärka anfallet med någon som Fernando Torres, Lisandro Lopez  eller Stevan Jovetic. Sedan får gärna Sebastian Jung ta över Piris plats. Vore även kul att se hur Menez skulle spela tillsammans med Pjanic och Lamela också.

Vilken är din favorit-upplaga genom tiderna?

Jag gillade laget som de hade säsongen 2001-2002 främst eftersom det var då jag blev ett “fan”.
Stort tack till Daniel som ville ställa upp!
 

Publicerad 2013-04-30 10:05

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto