Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sommarens tränarkarusell är på väg

Den här sommaren kan tränarkarusellen komma att snurra ordentligt. Många stora klubbar i Italien kan välja att starta om med en ny tränare och faller den ena domino-brickan så….

Juventus
Mycket ska hända för att Antonio Conte ska välja att nappa på eventuella anbud från en mega-klubb i Spanien eller en engelsk storklubb. Conte är inte färdig med Juventus ännu.

Napoli
Walter Mazzarri är en viktig bricka i tränarpusslet den här sommaren. Om han väljer att inte förlänga sitt kontrakt och inte fortsätta i Napoli kommer säkerligen  både Inter och Roma försöka hugga honom. Då måste Napoli i sin tur hitta en ny tränare.

ANNONS

Eventuella Mazzarri-ersättare kan vara Roberto Di Matteo eller Stefano Pioli. Även Vincenzo Montella och Francesco Guidolin har nämnts men jag känner mig långt ifrån övertygad att de skulle lämna sina nuvarande klubbar för Napoli.

Däremot har jag en känsla av att vinden har vänt lite för Mazarri. Tidigare trodde jag att denna säsong skulle bli hans sista i Napoli, nu är jag inte lika säker. I och med en snart garanterad Champions League-plats undrar jag om han inte är sugen på att fortsätta sin resa med eller utan Edinson Cavani.

Kanske ser han möjligheterna i detta Napoli även utan en Matador men med alla de euro-sedlar som ramlar in för att förstärka laget med. Men även om jag tror att chanserna har ökat säger min magkänsla och mina källor att det kan bli Roma för Mazzarri nästa säsong.

Milan

ANNONS
Mer och mer tyder på att Massimiliano Allegri kan få gå efter säsongen. Medan Galliani alltid försvarat honom verkar Berlusconi inte lika nöjd. Ofta har Allegri fått utstå kritik från sin “godsherre” och ofta har den varit löjligt okonkret.

Om Milan har en chans på Montella lär de ta den men även Parmas Roberto Donadoni finns säkert med i kulisserna någonstans, alla gamla Milan-profiler gör ju det någonstans. Men att namn som Inzaghi och Seedorf skulle vara aktuella är för mig totalt oförståeligt. Det bästa för Milan vore att behålla Allegri som jag ser det. Inte lika säkert att Silvio tycker det.

Fiorentina
Vincenzo Montella är den tränare som alla vill ha, säkerligen med Milano-klubbarna i spetsen. Men är det verkligen troligt att han lämnar nu när frukten kan börja skördas (Europa-spel) och projektet bara startats? Det vore synd. Räkna med att Della Valle kommer försöka ge Montella ett starkt lag för att få honom att stanna.

ANNONS

Roma
Två namn är säkerligen högt upp på deras önskelista: Walter Mazzarri och Massimiliano Allegri. Men den förstnämnde allra högst upp. Allt hänger på om de blir “frisläppta” från sina klubbar eller inte. Om någon av dem blir det tror jag att Roma försöker signa en av dem. Om inte är det svårare att lista ut höstens Roma-tränare. Kanske kan Laurent Blancs namn dyka upp igen.

Inter
Stramaccioni eller inte? Är det frågan? Jag har svårt att se att Massimo Moratti väljer att fortsätta med sin adept, men man vet aldrig då Moratti har lätt för att bli nostalgisk och ibland har svårt att klippa banden med sina nära och kära.

Om han väljer att “döda sina älsklingar” finns det många olika namn som cirkulerats kring Inter-bänken. Zenga, Mihajlovic, Zeman, Mazzarri, Lucescu, mfl. Men det namn som Moratti helst av allt skulle vilja ha är Vincenzo Montella. Men lämnar han ett Fiorentina för Inter i dagens läge? Troligen inte.

ANNONS

Att spekulera i Inters framtida tränare är för tillfället den svåraste nöten att knäcka.

Lazio
Precis som med Juventus handlar det mer om tränarens vilja än klubbens. Lazio vill ha kvar Vladmir Petkovic och det troliga är att Petkovic vill fortsätta. Ser ingen anledning till att det inte skulle bli så.

Och vilken klubb kör på ett år till med samma tränare innan de roffar åt sig signor Prandelli efter VM 2014?

Publicerad 2013-05-01 kl 11:25

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto